Ankara Üniversitesinde Mobbing sempozyumu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Adli Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı, ?İşyerinde Psikolojik Şiddet/Mobbing? konulu sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı.

www.memurlar.net'e açıklama yapan Sempozyum Başkanı Prof. Hancı, sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek konferanslarda en yeni gelişmeleri konunun uzmanlarından öğrenme fırsatı bulacaklarını ifade etti. Mobbingin gelişmiş ülkelerde cinsel tacizin de önüne geçmiş bir psikolojik saldırı şekli olduğunu vurgulayan Hancı, ?mobbing, kökü Latince olan ve bir kimseyi sıkıştırmak, bunaltmak ve taciz etmek anlamında bir sözcüktür. Çoğunlukla işyerlerinde bazen bir kişinin, bazen bir grubun, bir çalışan üzerinde uzun bir süre yani aylar ve yıllar boyu, sistematik bir baskı uygulamalarıdır? dedi.

?Mobbing bir anlaşmazlıkla başlar, bu durum işin akışına ya da bir davranışa ilişkin olabilir. Daha sonra zorbanın saldırgan eylemleriyle devam eder, saldırganlığa zorbanın dışında yönetim veya iş arkadaşları da katılabilir. Bir sonraki aşamada ise; problemli ya da akıl hastası olarak damgalanırsınız. Süreç, işinize son verilmesi ya da sizin ayrılmanızla tamamlanır? şeklinde konuşan Prof. Hancı, 16 Ekim tarihinde düzenleyecekleri sempozyumda mobbingle nasıl başa çıkılacağı üzerine önemli tespitleri aktaracaklarını kaydetti.

Adli Bilimciler Derneği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Acil Hemşireleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek sempozyum, Ekim ayında İzmir'de düzenlenecek.

Sempozyumda, mobbingin yasal yönü ile psikolojik nedenleri de tartışılacak.

Haber: Basak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber