Arınç'tan kaset skandalı yorumu: Aşk gemisi gibi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri hakkında, "Ben bu nezaketsizliği yapmakla eğer suçlanıyorsam, onun bize söylediklerini tartmak mümkün değil" dedi. Siyasetçilerin özel hayatlarına da dikkat etmesi gerektiğini belirten Arınç, "(Aşk gemisi gibi bu ne böyle her gün video kaydı yayınlanıyor) demezler mi?" diye konuştu.

Arınç, özel bir televizyon kanalında son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Referandum öncesi siyasi üslubun sertleştiğinin ve son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan sertleşti ama ben sertleşmeyeceğim" sözlerinin hatırlatması üzerine Arınç, "Ramazan müjdesi gibi ne kadar güzel" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun meydanlara çıkmasının hakkı olduğunu ve bütün genel başkanların da bunu yapması gerektiğini dile getiren Arınç, "Ama lütfen o bir ay içinde meydanlarda söylediklerine dikkat etmemiz lazım. Ben o kadar dolmuştum ki, elimle de bir işaret yaparak onu eleştirmek istedim. Dünyayı başıma yıktı" dedi.

"Sonra pişman oldunuz mu?" sorusu üzerine Arınç, "Canım söylenecek şey değil bunlar. Ama size o kadar hakaret edildiğinde, 'Yeter artık be, sen de biraz kendine bak' demiş olmak, bizim için affedilir bir şey olmayabilir. Ama ben bu nezaketsizliği yapmakla eğer suçlanıyorsam, onun bize söylediklerini tartmak mümkün değil. Ne sahtekarlığımız kaldı, ne kalpazanlığımız kaldı, ne yiye yiye doymadığımız kaldı, ne hırsızlığımız kaldı. Söylemediği bir şey kalmadı" şeklinde konuştu.

Karikatür polemiği

Arınç, "Biz de siyaset yapıyoruz, biz de rakiplerimizi eleştirebiliriz. Ama kişilik haklarımıza, özel hayatımıza, bizim sıfatlarımızı kendisinin tayin etmesine kadar hakaret içeren konuşmalarını bugün bazı köşe yazarları da artık rahatlıkla yazıp bunlardan rahatsızlık duyduklarını söylüyorlar" diye konuştu

CHP liderinin, "Sayın Arınç'ı mizah dergilerine havale ediyorum" dediğinin hatırlatılması üzerine Arınç, mizah dergilere baktığını belirterek, "Onlar Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi bu konuda. Çünkü iki karikatür çıkmıştı ikisi de fevkalade seviyeliydi. Ben bu seviyenin Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerine

de yansımasını bekliyorum" dedi.

Leman ve Penguen dergilerine saygı duyduğunu dile getiren Arınç, geçmişte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açmış olduğu davalardan vazgeçmesi gerektiği yönündeki görüşlerinin de bilindiğini söyledi.

Dergilerin görevlerini yaptığına işaret eden Arınç, "Ben ona, boyunu da işaret ederek, 'Yeter artık bu söylediklerin' demişsem. Beni istediği yere havale etsin ama kendisi de bu yanlışlarından vazgeçsin" dedi.

"Havuzlu villa"

"Havuzlu villa" konusunda polemik yapıldığını, bunun eleştirilecek bir konu olmadığını belirten Arınç, "Sayın Başbakan'ın da varsa eğer, gidip görmedim doğrusu, ama fotoğraflar çekiliyor, 10-15 tane evin olduğu bir yerde ortada da bir havuz olması, üstünün de kapalı olması, kime ne zararı var? Senin de varmış bak, üstelik 7 tane de evin varmış" diye konuştu.

Video kayıtları yayınlandığını ve "Özel hayatla siyasetin ilgisi yok" denildiğini ancak arkadan başka şeyler çıktığını ifade eden Arınç, özel hayatın siyasetle ilgisinin olmaması, bunun üzerinden bir tartışma açılmaması gerektiğini söyledi.

"Aşk gemisi gibi video kaydı yayınlanıyor"

Arınç, siyasetçilerin de özel hayatlarına biraz dikkat etmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bir genel başkanı götüren, hatta ayakta duramaz hale getiren bir kaset, bir başkası hakkında olunca, 'Ya siyasetçi sen de kendine bir çeki düzen ver kardeşim. Aşk gemisi gibi bu ne böyle her gün video kaydı yayınlanıyor. Sizin aileniz yok mu, aile hayatınız yok mu' demezler mi?" diye sordu.

"Evet" mührü tartışması

Referandumda kullanılacak "Evet" mührünün zihinleri karıştıracağı yönünde bazı haberlerin medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine Arınç, "Bence zihin karışıklığı olmaz. Bu "Evet" mührü Yüksek Seçim Kurulunun da kabul ettiği bir şeydir. Hangi tarafı tuttuğunuzu gösteren bir mühür. Onun üstünde de "Evet" olacak. Yani 'Ben bu taraftayım' denecek" dedi. Arınç, mühür tartışmalarının çok

yersiz olduğunu söyledi.

"Evet"le "Hayır" arasındaki makasın ne kadar olacağı yönündeki tahmininin sorulması üzerine Arınç, "Anlamlı bir açıklık olması lazım. Bence bu 10 puandan aşağı olmamalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber