CHP'den ?Evet' afişi yüzünden Vali hakkında suç duyurusu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı ilan afiş, pankart ve bilbordlarda asılan ?Evet' afişlerinin yayınına izin verdiği iddiasıyla Sakarya Valisi Mustafa Büyük hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ve ?Evet' yazılı afişlerin kaldırılması için 9 Ağustos'ta Valiliğe yapılan başvuruya rağmen hiç bir işlem yapılmaması üzerine bugün Sakarya Valisi Mustafa Büyük hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Vali Büyük'ün görevini kötüye kullandığı öne sürülen dilekçede şu ifadelere yer verildi:?AKP, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın 14.08.2010 tarihinde Sakarya'ya geleceğini şehrin muhtelif yerlerine asılan, şehir içi ve yol güzergahlarındaki Bilboard ve Raketlere konulan büyük boy bez ve basılı afişlerle halka duyurmaktadır. Gerek sokaklara asılan ve gerekse Bilboard ve Raketlere konulan bu afişlerde yasalara ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına açıkça aykırı olarak 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumu için ?Evet' denilmesi için propaganda yapılmaktadır. Bu haksız ve yasalara aykırı durumun önlenmesi ve tüm afişlerin kaldırılması için Sakarya Valiliğine 09.08.2010 tarihinde yaptığımız yazılı başvuruya hiçbir cevap verilmediği gibi, yasalara açıkça aykırı olarak kullanılan bu afişlerin kaldırılması yönünde de Sakarya Valiliğince hiçbir işlem yapılmamıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber