Sıcaklar meyve sebzeyi, fiyatlar vatandaşı yaktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hava sıcaklığının artması sebze ve meyve fiyatlarında da ciddi derecede artışa neden oldu. Sebze ve meyvelerde geçen seneye oranla fiyat artışı görülürken, hal esnafı fiyat artışını sıcak havalara bağlıyor.

Küresel ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların etkisiyle bu yıl sebze ve meyve fiyatları da yükselme eğilimine girdi. Özellikle Tokat'ta sıcakların 45-50 dereceye kadar yükselmesi, sebze fiyatlarının önceki yıllara göre ikiye katlanmasına neden oldu. Tokat'ta sıcağa bağlı ürünün tarlada yanması ve satış haline gelen ürün miktarındaki azalma nedeniyle, salatalık ve karpuz başta olmak üzere birçok sebze-meyvenin fiyatı arttı.

Sivas Sebze Hali esnafı İrfan Yıldız, yaz mevsimi olması ve tarla ürününün piyasaya girmesine rağmen, meyve sebze fiyatlarının düşmediğini söyledi. Fiyatların aksine daha da arttığını belirten Yıldız, bunun sebebinin aşırı sıcaklara bağlı olarak sebze ve meyvelerin tarlada yanmasını gösterdi. Yıldız, "Bu nedenle geçen yılın aynı dönemine göre birçok sebze ve meyvenin fiyatı iki katına çıktı." dedi.

Sivas Perakende Sebze ve Meyve Hali'nde bir önceki yıla göre salatalık 75 kuruştan 1 lira 50 kuruşa, biber 1 liradan 2 liraya, şeftali 1 lira 50 kuruştan 2 liraya, fasulye ise 1 lira 25 kuruştan 2 liraya, karpuzun kilosu 40 kuruştan 80 kuruşa, şeftali 1 lira 50 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber