LYS Türkiye birincisi, Fatih Üniversitesi'ne yerleşti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih sonuçlarına göre eşit ağırlık dalında Türkiye birinciliğini kazanan Mustafa Raşit Akınalp, Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleşti.

Akınalp, merkez yetkilileriyle birlikte Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mustafa Raşit Akınalp, bütün üniversitelerle görüştüğünü ancak en iyi şartları sunan ve en iyi eğitimi alacağına inandığı Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tercih ettiğini ifade etti. Eğitimini tamamladıktan sonra yurt dışında akademisyen olarak kariyer yapmak istediğini belirten Akınalp, "Sınav süresince bana destek olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Toplantıda Akınalp'a eşlik eden Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, "Çocukları güzel üniversitelere yerleşen aileler mutlu, biz de ailelerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu yıl ilk binden toplamda 182, Hukuk Fakültesi olarak ise 100 öğrenci aldık. Bir dünya üniversitesi olarak, 70 ülkeden 700 öğrenci ve yaklaşık 70 yabancı öğretim görevlisi Fatih Üniversitesi ailesinin bir parçası.15 yıllık bir üniversite olarak şu anki eğitim kalitemiz, sosyal imkanlarımız ile 150 yıllık üniversiteleri yakalamış, hatta geçmiş durumdayız. Öğrencilerimizin bizi tercih etmesinin en önemli sebepleri, İstanbul'da kampus üniversitesi olmamız, sunduğumuz sosyal ve ek imkanlardan kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber