Sayıştay raporunu, yetkin olmayan öğretim üyeleri mi hazırladı?

Haber Giriş : 07 Mart 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuya ilişkin olarak Sayın Emin Şirin tarafından TBMM'ye verilen soru önergesi aşağıda yer almaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 24.02.2005

Emin Şirin
İstanbul Milletvekili

Sayıştay Genel Kurulunun 26 Şubat 2004 tarih ve 5088/1 sayılı kararı ile TBMM'ne sunulan, Sayıştay Başkanlığının "Yap-İşlet-Devret ve Yap-İşlet Modeli Kapsamında Yaptırılan Enerji Projeleri" hakkındaki raporunun "Sunum" bölümünün ı. ve II. sayfalarında,

"Sözkonusu raporun ETKB, TETAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ, DSİ ve EİEİ'de yapılan "geniş kapsamlı" bir çalışma sonucunda hazırlandığı, ayrıca Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile işbirliği yapıldığı" bildirilmektedir.

Söz konusu rapor, "Enerji" konusunda uzmanlığı olmayan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Bedriye Saraçoğlu ve Prof. Dr. Metin Kamil Ercan tarafından hazırlanarak Sayıştay Genel Kurulunca hiçbir inceleme ve değişikliğie gerek görülmeden onaylanarak TBMM'ne sunulmuştur.

Sorular:

1) Sözkonusu rapor, adı geçen öğretim üyeleri tarafından mı hazırlanmıştır?

2) Hazırlandı ise, adı geçen öğretim üyelerinin Enerji Teknolojileri, Enerji Ekonomisi ve Enerji Yönetimi gibi "uzmanlık" konularında uzmanlıkları belgelenmişmidir?

3) Hazırlandı ise rapor sipariş üzerine mi hazırlanmıştır ve ne kadar sürede hazırlanmıştır?

4) Bu rapor'un hazırlanması için öğretim üyelerinin herbirine ne miktar ödeme yapılmıştır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber