Şahin: Heron açıklaması yapılmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin, basının Hantepe baskını ile sorularını yanıtladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, ?Genelkurmay, Hantepe baskınını Heronlarla naklen izledi ama karşılık vermedi ve 7 asker şehit oldu? iddiasıyla ilgili olarak, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Ramazan ayının ilk Cuma namazını Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nde kılan TBMM Başkanı Şahin, daha sonra Sümbül Efendi Erkek Kur'an Kursu ile İstanbul Bilim Sanat Kültür ve Eğitim Derneği'ni ziyaret etti. Camiye gelen vatandaşlarla sohbet eden Mehmet Ali Şahin, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubu Mehmet Ali Şahin'e "Genelkurmay Başkanlığı'nın Hantepe saldırısına ait herhangi bir açıklama yapmaması kamuoyunu rahatsız ediyor. Kamuoyunun bu konuda bir beklentisi var. Şehit aileleri şikayet etmeye hazırlanıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?" diye sordu. Toplumun bu konudaki hassasiyetini yakından takip ettiğini belirteren Mehmet Ali Şahin, soruya şu yanıtı verdi:

"Basın bu konuda kamuoyunun hassasiyetine bir anlamda tercüman oluyor. Bir açıklama yapılması gerektiği basında da sık sık yer alıyor. Bu Türkiye'nin daha açık bir toplum haline geldiğini ve sivil toplumun da güçlendiğini gösteriyor. Bunun da Türkiye için sevindirici bir durum olduğuna inanıyorum.

Ben de toplumun beklediği açıklamanın bir an evvel yapılmasını istiyorum. Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ya da Genelkurmay Başkanlığı'nın bağlı olduğu Başbakanlık, en azından hükümetin bu konuyu araştırarak inceleyerek kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmasının uygun olacağı kanaatindeyim. Fakat bu da sükut ikrardan gelir olarak yorumlanmamalı. Belki araştırmalar devam ediyordur ama kamuoyunun ve toplumun beklentisini basının da dile getirmesi gerekir.?

BÜLENT ARINÇ'A KATILIYORUM

Daha sonra Ergenekon davasındaki tutukluluk süresinin uzun olmasıyla ilgili olarak Bülent Arınç'ın açıklaması ile ilgili değerlendirmesi de sorulan Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de yargılama sürelerinin uzunluğuyla ilgili uluslararası mahkemelere çok sayıda dava götürüldü. Bu davaların bazılarından Türkiye mahkum edildi. Türkiye'deki mahkemelerde tutukluluk sürelerinin uzunluğu haksızlığa neden olmaktadır. Sayın Bülent Arınç'ın bu konudaki duyarlılığına ve açıklamalarına katılıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber