Erdoğan'ın mitinginde Kılıçdaroğlu'na pankartlı gönderme

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referandum çalışmaları kapsamında yurt gezilerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da binlerce kişiye sesleniyor. Ama bu kez sadece Başbakan Erdoğan'ın değil, miting alanındaki pankartların da hedefi Kılıçdaroğlu'ydı. Asılan bir çok pankartta CHP lideri Kılıdaroğlu eleştirildi.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında 'Kılıçdaroğlu her yerde Akşehir'liyim diyor. Ancak kendisi Dersim'li. Bunu söylemekten neden çekiniyorsun' diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

OLAYLARIN ÜZERİNİ ÖRTMEDİK

Biz ilk günden itibaren çetelerle mücadele ettik. Tehditlere boyun eğmedik. 2006 yılında Danıştay'a bir saldırı oldu. Eli silahlı katil ya da katiller ellerini kollarını sallaya sallaya Danıştay'a girip kurşun yağdırdılar. Olaydan sonra hemen Ak Parti suçlandı. Cenazelerde kitleler bize karşı kışkırtıldı.

Biz olayın üzerini örtmedik. Tüm boyutlarıyla üzerine gittik. Şimdi görüyorsunuz. Ak Parti'nin sorumlu olduğunu söyleyenler başları önde eğik dolaşıyorlar. Bunları Çorum'da hatırlatmamın bir nedeni var. Anlıyorsunuz değil mi. Biz artık tarihteki karanlık noktaların aydınlanmasını istiyoruz. Konuşulmayanlar konuşulsun, tartışılmayanlar tartışılsın istiyoruz.

KİRLİ ELLER ÇORUM'U KULLANDI

Çorum'da maalesef kanlı olaylar yaşandı. 1980'de Çorum'da yaşananlar asla bir sağcı solcu çatışması değildi. Asla Alevi Sunni çatışması da değildi. Olanlar açık açık bir provokasyon yaşandığını gösterdi. Kirli eller Çorum'u hedeflerinde bir laboratuar olarak kullanmak istediler.

Danıştay'a yapılan saldırı da aynı. İşte bugün tek tek açığa çıkartılan çeteler sokakları kan gölüne çevirerek bu millete rota çizmek istediler. Benzeri olayları bugün de denemek istiyorlar. Hassas il ve ilçelerimizde milleti galeyana getirerek rant sağlamak istiyorlar. İnegöl de böyle Dörtyol da böyle. Bakın Dörtyol da kimlerin arabaları kullanıldı.

KİM BİDON KAFALI GÖRECEKSİN

Bu CHP zihniyeti benim vatandaşıma göbeğini kaşıyan, bidon kafalı diyor. 12 Eylül'de kim bidon kafalı kim göbeğini kaşıyan göreceksin.

Anayasa 27 Mayıs'la, 12 Eylül'le yüzleşmektir. Çorum'un bir sözü var, Deniz suyu gibi ne içiliyor ne geçiliyor.

CHP milletvekilleri Silivri'ye gidiyor. CHP çıkıyor ben Ergenekon'un avukatıyım diyor. Haftalardır 27 Nisan bildirisini diline dolayan CHP Genel Başkanı ?Hayır CHP Ergenekon'un avukatıdır demedi. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu oylama bir genel seçim oylaması değil. Yanılgıya düşmeyin. CHP'ye oy vermiş vatandaşıma diyorum ki, sana saygım var oyuna saygım var ama bu bir halk oylaması.

BU MİLLETİN ANAYASASI

MHP, CHP ile yan yana gelebilir mi? MHP BDP ile yan yana gelebilir mi? Bakın şimdi CHP, MHP, BDP, Yarsav bir araya gelmiş ?Bu Ak Parti'nin anayasası? diyor. Bu Ak Parti'nin değil, milletin anayasasıdır.

Bu Kesk, Kamusen filan diyor ki ?Toplu görüşmeyi referandumdan sonraya bırakalım.? Evet çıkacağını kabulleniyorlar. Ama biz hayır diyeceğiz diyorlar. Kusura bakmasınlar arkadaşlarım görüşmeyi kendileriyle yapacaklar. 25 kuruşa simit olmaz. Doğrunun yanında ol. Bu yolda olmayanlara haddini bildirmek milletimin görevi.

DERSİM'Lİ OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEN NEDEN ÇEKİNİYORSUN

CHP Genel Başkanı gittiği her yerde soy ağacından bahsediyor. Her yerde Akşehirli olduğunun altını çiziyor. Neden göğsünü gere gere Dersimli olduğunu söyleyemiyor. Neden bundan çekiniyorsun. Söyle.

Burada bir incelik var. Dersim katliamının altında ne yatıyor. On binlerce insan orada katledildi. Kim katletti, CHP zihniyeti katletti.

Sayın Genel başkan ben o zaman doğmamıştım diyor. Biz sana işin faili sensin demiyoruz ki. Biz mensubun olduğun soy ağacının bu ülkede neler yaptığını anlatıyoruz.

Lafa gelince ?Cumhuriyeti biz kurduk diyorlar?. Ortada kuyu var yandan geç diyorlar. Artık yok öyle 25 kuruşa simit. Biz kuyuların ağzını kapatıp içini de dolduruyoruz artık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber