Yaşzedeler'den 'evet' çağrısı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen askeri personellerden oluşan Adaleti Savunanlar Derneği, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şubesi üyeleriyle Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir açıklaması yapan Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, ordudan ihraç edildikleri dönemde kendilerinin vatan haini ilan edildiğini ve toplumun da buna inandırıldığını belirterek, "O dönemde maalesef, çevremizdeki bir avuç insan dışında kimseye sesimizi duyuramadık. Buradan tüm YAŞ'zedelere sesleniyorum. Artık susmayın. Bizler atıldığımızda da gözyaşlarınızı içinize akıttınız. Arkamızdan konuşulanların çoğuna sesinizi çıkartmadınız. Görevliyken bunları zaten yapamazdık. İşte şimdi zamanı" dedi.

Bugüne kadar orduyu korumak adına sustuklarını ve koruduklarını söyleyen Kanmaz, "Şimdi haykırıyoruz duyun bizi. 12 Eylül referandumu, kırılma noktamız, hakkımızın alınma günü, Ramazan Bayramı 3 gün ama dördüncü gün de bizim ve milletimizin hukuk ve özgürlük bayramı olacaktır" şeklinde konuştu.

konhaber.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber