Hakim Kaçmaz'dan Erdoğan'a Baydemir küfrü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan 1. Ağır Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında dava açma cürettinde bulundular" sözlerine Baydemir hakareti ile cevap verdi

Sincan 1. Ağır Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında dava açma cürettinde bulundular" sözlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü sözleriyle cevap verdi. Kaçmaz, Başbakan Erdoğan'ın padişah gibi olduğunu savundu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda beş dakika kaldıktan sonra çıkışta açıklama yapan Kaçmaz, HSYK'da yaşanan krizin kendisi yüzünden çıktığı yönünde haberlerin olduğunu, bu sebeple Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmeye geldiğini söyledi.

Bakanın kurulda olmadığından dolayı görüşemediğini söyleyen Kaçmaz, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada 'bu ülkede Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında dava açma cüretini gösterildi' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine BDP'li Baydemir'in daha önce basına yansıyan sözlerine atıfta bulunarak bunların cüret olduğunu söyledi.

Kaçmaz, "Cüret bunlardır. Eğer biri cüret etmişse bunlara karşı mücadele ettim, yargıya karşı değil. Ben yargıç olarak kararı veririm, üst mahkemeye gider onanır, bozulur herkes attığı imzadan sorumludur." dedi.

Başbakan Erdoğan'ı padişah gibi olduğunu söyleyen Kaçmaz, eskiden padişahların bile demokrat olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber