AB Troykası polis jopu gölgesinde toplandı...

Haber Giriş : 07 Mart 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Troykası toplantısı Ankara'da yapıldı. AB Troykası, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün İstanbul'da yapılan gösteriye karşı polisin şiddet kullanması karşısında şoke olduğunu ve bunun Türkiye'ye yakışmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğindeki toplantıya AB Dönem Başkanı Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB'nin bir sonraki dönem başkanı İngiltere'nin AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Denis MacShane ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ve beraberlerindeki heyetler katıldı.

AB Dönem Başkanı Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları ele aldıklarını ve "dostlar arasında verimli bir toplantı yaptıklarını" söyledi. Asselborn, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün İstanbul'da yapılan gösteriye karşı polisin şiddet kullanması karşısında şoke olduklarını ifade etti.

Bunun tekrar etmemesi için polis hakkında tahkikat açılmasını istediklerini belirten Asselborn, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de bu konuda inceleme yapılacağını açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Asselborn, İstanbul'daki görüntülerin, kendisini hoşgörülü bir ülke olarak tanıtan Türkiye'ye yakışmadığını vurguladı. Hükümetin işkenceye karşı sıfır tolerans politikasını desteklediklerini bildiren Asselborn, bunun etkili olmasını ümit ettiklerini belirtti.

GÜL: İNCELEME BAŞLATILACAK

Asselborn'dan önce söz alan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul'da yapılan kanunsuz gösteriye karşı polisin tutumu konusunda İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlatacağını açıkladı. Bu tür gösterilerde çeşitli provokasyonlar olabileceğini söyleyen Gül, ancak görevlilerin daha dikkatli olmasını istedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber