Vakıflar Genel Müdürlüğünden 'Vakıfların İnadı İnat' haberlerine açıklama

Haber Giriş : 07 Mart 2005 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bugün basında yer alan 'Vakıfların İnadı İnat' başlıklı haber ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Konuyla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, uzun süredir ihtiyaç duyulan ve Vakıflar konusuna yeni bir ufuk ve açılım getiren Vakıflar Kanunu Tasarısı Taslağı üzerindeki çalışmaların henüz tamamlandığı belirtildi. Toplumun her katmanını ilgilendiren faaliyetleri nedeniyle vakıflar konusunda yapılacak bu düzenlemenin ilk örneğinin, elektronik ortam kanalıyla kamuoyuna ve posta yoluyla çok sayıda kurum ve kuruluşa sunularak, önerilere açıldığı kaydedilen açıklamada, bu nedenle, cemaatlerden, yeni vakıflardan, kurum, kuruluş ve üniversiteler ile kişilerden gelen eleştiri ile önerilerin dikkate alındığı ve şu aşamada taslağın, öneriler doğrultusunda tekrar revize edildiği vurgulandı.

Vakıflara karşı ayırımcı bir yaklaşımın, Kurumun varolma nedenine ters düştüğü ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğünün; tüm vakıfları yaşatmak ve onların amaçlarını gerçekleştirmelerini sağlamak temel hedefidir. Dolayısıyla, tüm vakıflara eşit mesafede duran Kurumumuz; konuyla ilgili bütün hak sahiplerini memnun etmek üzere, iyi niyetli ve titiz bir gayret içindedir. Unutulmamalıdır ki; Vakıf, vermektir, yardımlaşmak, dayanışmaktır. Vakıflar, amaçlarını gerçekleştirebildikleri ölçüde ülkemizi sosyal refaha ve kaliteye ulaştırabilirler. Anadolu topraklarında doğarak tüm dünyaya yayılmış bu güzel geleneğin yaşatılması ve işlerliğini sürdürebilmesi temel amacımızdır. Habere neden olan Vakıflar Kanunu Taslağı; 'Tüm Vakıfları Kucaklayan' ve eşitlikçi bir anlayış üzerinde kurulacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoksulun ve muhtacın yanında, tarihin koruyucusu ve bu toprakların içinden yükselen sağduyunun sesi olmaya devam edecektir."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber