Askeri ambulans kamyonla çarpıştı: 4 asker yaralı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kolu kırılan bir askeri hastaneye götüren askeri ambulansın koyun yüklü bir kamyonla çarpışması sonucu 4 asker yaralandı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Diyarbakır- Şanlıurfa karayolu üzerindeki Fırat Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İlçe merkezindeki 107'inci Topçu Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan bir askerin kolu kırılınca ambulansla hastaneye gönderildi. Asker şoför yönetiminde, bir astsubay ile uzman çavuşun refakatinde yola çıkan askeri ambulans Otogar Kavşağı'nda hızla ilerlerken. kavşağa dönmeye çalışan 40 yaşındaki Bayram Özbican yönetimindeki 44 FU 578 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan askeri ambulans orta refüje çıkıp, direğe çarparak durabildi. Kazada ambulans şoförü ve refakatçı astsubay ve uzam çavuşun yanı sıra hastaneye götürülen kolu kırık er yaralandı. Yaralılar, 112'ye bağlı ambulanslar ile Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede tedavisine başlanan Cuma Kaba, Yaşar Acungan, İsa Avcı ve İlyas Çötür'ün sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Kaza sonrası bir süre trafiğe kapanan Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu, yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açılırken, bazı askeri yetkililer olay yerine gelerek bilgi aldı.

Kamyon sürücüsü Bayram Özbican gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber