Fuhuş soruşturması 'Kafes'e uzandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik yürütülen soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen ve Tümamiral H.M.Ş.'ye ait olduğu iddia edilen ve içinde iç çamaşırının bulunduğu poşette 'Şafak Yürekli'ye gönderilecek' şeklinde not bulunduğu belirtildi.

YAŞ kararıyla Tuğamiral rütbesine yükselen Şafak Yürekli, Poyrazköy davası ile birleşen Kafes davasının sanıkları arasında yer alıyor. Bu nedenle savcılığın fuhuş çetesi ve Kafes davası sanıkları arasındaki bağlantıyı da araştıracağı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade verecek olan Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral H.M.Ş.'nin önümüzdeki hafta savcı tarafından sorgulanması bekleniyor. Bilgisayarında çetenin fuhuş andıcı ele geçirildiği belirtilen Albay İ.S. de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılacak. Savcılık aramalarda ele geçirilen belgeleri ve CD'leri de incelemeye devam ediyor. Ele geçirilen şifreli CD'leri incelemek için şifrelerinin kırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Öte yandan, merkez komutanlığında ifadesi alınanların sayısı da 88'e yükseldi. Dün de aralarında bayan askeri öğrencilerin de bulunduğu 23 askerin mağdur ve müşteki olarak ifadesinin alındığı ifade edildi. Çetenin askeri öğrencilerin vücut ölçülerine kadar detaylı fişleme yaptığı ve bu fişlemelerin ifade veren mağdurlara gösterildiği de öğrenildi. Mağdurların da kendilerine ait bu bilgiler doğruladığı belirtildi. Öte yandan, çetenin çok sayıda komutanın ailelerini fişlediği de belirtildi. Ele geçen belgelerde komutanların eşleri ve kızları hakkında gayri ahlaki bilgiler ve değerlendirmeler yapıldığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber