MHP'de ?Evet' diyen kadın üyeye disiplin yolu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ Belediye Meclisi'nin MHP'li kadın üyesi Selma Erkan, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ?Evet' oyu vereceğini açıkladığı için MHP İl Yönetimi tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, ?Okyanus ötesinden gelen emirlerin Denizli'deki uzantılarının etkisinde kalıp hiçbir zaman anlayamayacağı milliyetçiliğe ve camiaya karşı hata yapmıştır. Birilerinin sesi olanlar kullanılıp atılmaya ve unutulmaya mahkumdur? diye konuştu.

Belediye Meclisi'nin 7 MHP'li üyesinden tek kadın olan üyesi Selma Erkan, yerel Denizli gazetesinde bugün yayınlanan demecinde, Anayasa değişikliği 12 Eylül'de yapılacak referandumda ?Evet' oyu kullanacağını açıkladı. Erkan, oyunun gerekçesini de ?12 Eylül darbesinde işkence gören, asılan ve mağdur edilen ülkücüler' olarak gösterdi ve ?12 Eylül Anayasası'nın sivil bir irade tarafından değiştirilerek, hak ve özgürlüklerin ön planda tutulduğu yeni anayasa paketine şahsım adına evet diyorum. MHP yönetiminin bu kararımı saygıyla karşılayacağını düşünüyorum? dedi. Haberin gazetede yeralması üzerine MHP Yönetim Kurulu acilen toplanarak Selma Erkan'ı İl Disiplin Kurulu'na sevketti. İl Disiplin Kurulu ise yaptığı değerlendirme sonucu Selma Erkan'ın, ?Kesin ihraç' istemiyle Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini kararlaştırdı. Genel Merkez Disiplin Kurulu, talebi 15 gün içinde değerlendirerek kesin kararı verecek.

MHP ÇATISI ALTINDA YERİ YOKTUR

Kararı düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Selma Erkan'ı sert bir dille eleştirdi. Erkan'ın açıklama yapmasında eşi eski Denizlispor kalecisi Adnan Erkan'ın Denizlispor'da genel menejerliğe getirilmesinin de etkili olduğunu iddia eden Kaplan, ?Ülkücülüğü anlamayan, işkence görüp yaşamayan 12 Eylül'de neler olduğunu tam olarak anlamayan bu hanımefendi birilerine hizmet için böyle bir açıklama yapmıştır. 12 Eylül darbecilerinden hesap sormak imkansızken bunu anlamayan birinin MHP çatısı altında yeri yoktur. Eşinin Denizlispor'a menejer olmasının bir bedeli mi yoksa bilmediğimiz başka bir gizli anlaşmanın bedeli mi iyi takip etmek gerekir. Nasrettin Hoca'nın bir sözü vardır. Parayı veren düdüğü çalar. Türk milliyetçileri asla düdük olmamıştır, kullanılıp atılmamıştır? dedi.

MHP'ye gönül vermiş binlerce insanın oyunu alarak seçilen bir kişinin bu haysiyeti taşıması gerektiğini vurgulayan Kaplan, ?Bu milletin ona verdiği haysiyet ve şeref, kendilerine bol gelmiş ve üzerinde taşıyamamıştır. Okyanus ötesinden gelen emirlerin Denizli'deki uzantılarının etkisinde kalıp hiçbir zaman anlayamayacağı milliyetçiliğe ve camiaya karşı hata yapmıştır. Birilerinin sesi olanlar kullanılıp atılmaya ve unutulmaya mahkumdur? diye konuştu.

EŞİMİN ALET EDİLMESİ BENİ ÜZDÜ

Selma Erkan ise İl Yönetimi'nin kararını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Erkan, gazeteye verdiği demeçte hislerini dile getirdiğini belirterek, ?Disipline sevk edilmem beni çok üzdü. Demokratik bir partinin mensubu olduğumu düşünüyordum. Ben bu düşüncelerimi parti içinde defalarca dile getirdim. Düşüncelerime saygı göstermelerini beklemiştim. Çok kırgınım. Özellikle sporcu eşimin siyasete alet edilmesi beni çok üzdü. Bu çok ağır bir itham. Şu an şaşkınlık içindeyim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber