Erdoğan: HSYK ve Anayasa Mahkemesine üye atayacağımızı söyleyenler, yalan söylüyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ağustos 2010 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılından sonra çok daha detaylı, çok daha geniş çaplı bir anayasa değişikliği mutabakatla yapmak istediklerini belirterek, ?Bizim ne Anayasa Mahkemesi ne HSYK'da bir tane temsilcimiz yok. Bizim tarafımızdan atanan bir kişi yok. Çıksın bir kişi ispat etsin ben bu görevden ayrılırım? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara'dan ?ANA' uçağı ile saat 14.35'te Samsun Çarşamba Havaalanı'na indi

BİZİM TARAFIMIZDAN ATANAN BİR KİŞİ YOK

2011 yılından sonra çok daha detaylı, çok daha geniş çaplı bir anayasa değişikliğini geniş mutabakatla çözmek istediklerini belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

?Diyorlar ki ?Hükümet kendisini yargıya götürmekten koruyor'. Bizim ne Anayasa Mahkemesi ne HSYK'da bir tane temsilcimiz yok. Bizim tarafımızdan atanan bir kişi yok. Çıksın bir kişi ispat etsin ben bu görevden ayrılırım. Böyle birşey yok. Kim hazırlıyor? Bakın Cumhurbaşkanı'na teklif yapılır, Cumhurbaşkanı da kendisine yapılan teklifler içerisinde oraya isimler atar. 4 tane atama yapar. Bununla alıp veremedikleri. Bir de mevcut yedek üyeler ne olacak yeni dönemde onlar asıl üye olacak. Olay bu. HSYK'ya gelince; HSYK'da da önemli olan şu. İki ayrı çalışma yürütecekler. Burada hazmedekleri şu; Samsun, Rize, Edirne, Van'daki hakim ve savcı, bunlar 10 tane HSYK'ya temsilci gönderebilecek, seçebilecekler. Ne diyor buna muhalefet ?İktidar atama yapacak'. Allah aşkına bunun bizimle ne alakası var. AB ülkelerine Amerika'ya bakın. Hepsinde federal üyeler, konseyler hükümetlerin ataması var. Bizde ne TBMM, ne bizim atamamız var. Sadece Adalet Bakanı ile müsteşarı orada yer alıyor. Bu zaten önceden de vardı. Yeni birşey değil. Bundan hareketle hükümet burayı ele geçirmeye çalışıyor diyorlar. Ele geçirme konusunda en büyük kabiliyet sizde. Geçmişte bunu yaptınız. Buralara atadınız. Millet bunu biliyor. Bizim böyle bir çalışmamız yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber