Polisler yayalara ceza yağdırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kumburgaz'da üst geçidi kullanmayan yayalara trafik polisi ceza kesti. 62 liralık cezayı gören yayalarsa hem şaşkın hem de kızgın.

İdris TİFTİKÇİ

62 liralık ceza uygulamasının her gün yapıldığını belirten polis memuru, daha önce üst geçidi kullanmadığı için iki kişinin öldüğünü söyledi. Kumburgaz'da yaşayan vatandaşlar ise, ceza konusunda farklı fikirleri paylaşıyor.

"ACELEM VARDI, ONUN İÇİN KARŞIDAN KARŞIYA GEÇTİM"

Trafik polisi tarafından kesilen cezalara itiraz edenler herhangi bir trafik işareti bulunmadığını ifade etti. Üst geçidi kullanmayan vatandaşlardan biri, "Acelem vardı, onun için karşıdan karşıya geçtim. Cezama razıyım" dedi.

Ayşe Kaya da, "Burada tel çitler vardı. Çitlerin kaldırılması demek, bu yolun kullanılması demek. Zararlı olmasına rağmen ben de kullanıyorum. Çünkü daha cazip geliyor. Ya telleri yeniden oraya koyacaklar ya da bu şekilde geçildikçe ölümlerle sonuçlanacak. Polisler ceza yazıyor ama şu an yollar açık olduğu için doğru değil. Tel çit olunca zaten geçiş olmadığı için cezaya da gerek kalmayacak. Şu an açık burası. Her zaman polisler de burada değil. Yazılıyorsa yazılıyor. Kimse de geçmiyor şu an" diye konuştu.

"BİR İNSANIN HAYATI 62 MİLYON LİRA İLE ÖLÇÜLMEMELİ"

Üst geçidi kullanan vatandaşlar ise, "üst geçidi kullanmayanlara ceza yazılması"nı doğru bir uygulama olarak gördüklerini belirtti. Bu fikri paylaşan Billur-Yavuz Ertürk çifti, geçen hafta üst geçidi kullanmadığı için bir yakınlarını kaybettiklerini anlatarak, ceza yazılmasının doğru olduğunu ifade etti. 62 milyon liranın bir ceza için az olduğunu belirten Hasan Koca ise, "Bir insanın hayatı 62 milyon lira ile ölçülmemeli. İnsanlar bu kadar hayatı tehlikeye atıyorsa bir ceza yemesi lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber