İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Naklen atanan 4/B'liye harcırah verileceğine dair Danıştay kararı

Danıştay 5. Dairesi, naklen atanan sözleşmeli personele harcırah verilmesi gerektiğine karar verdi. Kamu kurumları, Esaslarda ödenemeyeceğien dair hüküm yer aldığı için harcırah vermiyordu. Sağlık Sen tarafından açılan davada, Danıştay, 29 Mart 2009 tarihinde sözleşmeli personele nakil imkanı getirildiğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı ile sözleşmeli personel arasında imzalanan hizmet sözleşmesinde yer alan "Sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenmez" hükmünü iptal etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın bu kararı Sağlık Bakanlığı ile sözleşmeli personel (4/B) arasında imzalanan hizmet sözleşmesine ilişkindir ve dolaysıyla sadece Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B'li personeli ilgilendirmektedir. Diğer kurum yöneticilerinin, bu mahkeme kararına dayanarak, nakil halinde sözleşmeli personele harcırah vermesi mümkündür, ancak bunu zayıf bir ihtimal olarak görmekteyiz. Diğer kurumlar, kendi hizmet sözleşmelerinde benzer yönde hüküm bulunduğunu belirterek harcırah ödememeye devam edecektir.

Karar oldukça önemli olup, bu kararla birlikte, hem Sağlık Bakanlığı dışındaki kurumların hizmet sözleşmelerinde hem de hizmet sözleşmelerine dayanak oluşturan Bakanlar Kurulu Kararının 4. maddesinin 3. fıkrasında yer alan "Sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenemez" hükmün iptalini sağlamak daha kolay olacaktır. Zira bu karar emsal olacaktır.

Son bir hususu daha belirtmek istiyoruz. Karar sadece naklen atanma halindeki harcıraha ilişkindir. Bu ise hem eş veya özür durumu naklini hem de becayişi kapsamaktadır. Kararın ilk defa atamayla ilgili bir yönü bulunmamaktadır.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber