Toplu görüşmelerin 3. turunda neler yaşandı?

Memur sendikaları ile hükümet temsilcileri arasında yapılan 2010 yılı toplu görüşmelerine Başbakanlıkta devam edildi. Dün saat 11:00 gibi başlayan toplantı iftar saatine kadar kesintisiz devam etti. Toplantının dünkü oturumunda sendikal ve demokratik haklar ile hizmet kolları bazında sorunlar görüşüldü. Ancak yapılan görüşmelerde herhangi bir mutabakat kararı alınmadı. Görüşmelere ilişkin detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin 3. turunda, önce, daha önce sendikal ve demokratik haklar konusundaki sendikal talepleri değerlendirmek üzere oluşturulan komisyon raporu okundu. Sendikaların çok sayıda önerisi bulunmaktaydı. Oluşturulan komisyon bu talepleri 70'e indirmişti. Bu talepler tek tek okundu. Ama geçen yılın aksine Bakan Yazıcı'nın "bu talebi kabul ediyoruz", "bu talebi kabul etmiyoruz" gibi net yanıtları olmadı. Sadece "şu şu talepler üzerinde çalışılabilir", "şu talepler kanun değişikliği gerektiriyor" gibi tespitler yapıldı.

Sendikal ve demokratik hakların görüşülmesi sonrasında, hizmet kollarında yetki alan sendikalar hizmet kollarındaki sorunları dile getirdi. Ancak sadece 3 sendikaya söz hakkı düştü. İftar saatinin gelmesi nedeniyle de görüşmelere ara verildi. Kalan sendikaların görüşlerine 28 Ağustos'taki toplantı da devam edilecek. Sendikaların hizmet kollarındaki sorunları dile getirmesinde de yine benzer bir süreç yaşandı. Sadece bir sunum yapıldı. Sorunların çözümüne ilişkin herhangi bir karar alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber