Çubukçu: Ortada delil yok, atamaları yapacağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, katıldığı bir televizyon programında, "Kimse benden, atamaları yapmamamı beklemesin" dedi. Atamaların iptaline karar vermesi halinde, sınavdaki şaibeyi baştan kabul etmiş olacağına dikkat çeken Çubukçu "Binlerce aday da KPSS iptal edilmesin" dedi.

ÖSYM Başkanının açıklamasını yaptığını, konunun savcılığa kaldığını, YÖK Yürütme Kurulunun da ay sonunda kararını vereceğine dikkat çeken Çubukçu "Aslında soruların tamamını bilen sadece 1 kişi var ama Eğitim Bilimleri testindeki tüm sorulara doğru cevap veren 350 kişi var. ÖSYM iddialarla ilgili olarak yaptığı araştırmada bir bulguya rastlayamamıştır. Ancak ortada delil olmadan, sürekli soru sızdırıldı şeklindeki iddiaların medyada yer bulması ÖSYM'nin güvenirlirliğini zedelemektedir. Eğer soruşturmalar sonucunda kopya çektiği kanıtlanan aday olursa, onların atamasını iptal edeceğiz. Ben sadece iddiaları baz alarak işlem yapamam. Böyle yaparsam sınavın geçersiz olduğunu kabul etmiş olurum. Atamalar yapılacak" dedi.

"Sınavın geçerli olmadığına dair kanıt olmadığı sürece, sınav geçerlidir" diyen Çubukçu, "Ben hukuka uygun davranmak zorundayım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber