DP'li belediye başkanı, parti yönetimine rağmen 'evet' diyeceğini açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesi Darıçayırı beldesinin Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Ahmet Başaran, parti yönetiminin 'hayır' kararına rağmen referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

DP'li Darıçayırı Belediye Başkanı Başaran, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Aksöz, Sefer Dağ, Ergün Saygılı ve Mustafa Yıldırım ile düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda özgür iradeleriyle 'evet' diyeceklerini açıkladı.

'Hayır' diyeceklerini açıklayan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un aksine 'evet' oyu kullanacaklarını ifade eden Başaran, parti yönetiminin aldığı kararların kendi özgür iradelerini bağlamadığını dile getirdi.

Anayasa değişiklik paketindeki maddelerin, ülkenin demokratik gelişimi açısından önemli olduğunu kaydeden Başaran; "Biz anayasa değişiklik paketinin ülkenin gelişimi açısından önemli olduğunu biliyoruz. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmadığı, herkesin daha fazla hürriyete kavuştuğu, hakimler ve savcıların daha bağımsız karar verebildiği bir demokrasi için yeni anayasaya 'evet' denmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun üzerine, arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk ve 'evet' demeye karar verdik." dedi.

Demokrat Parti'den seçilmiş olmalarına rağmen, seçildikleri günden bu yana partiden olumlu tavır görmediklerini anlatan Başaran, şunları söyledi: "Parti, önce hizmet verir sonra karar alır. Biz seçildiğimiz günden bu yana partimizden en küçük bir beklenti içinde olmadık. Ancak onların da bize herhangi bir katkısı olmadı. Bağımsız belediye başkanı olmak ile Demokrat Partili başkan olmak arasındaki farkı hissedemedik. O nedenle partinin aldığı karar bizi bağlamıyor. Biz kendi irademizle referanduma gideceğiz ve oyumuzu da olumlu olarak kullanacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber