MEB'de, rotasyonun nedeni 'motivasyon'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ağustos 2010 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 YILDAN fazla aynı kurumda görev yapan müdürlerin değiştirilmesine ilişkin genelgeyle dikkat çeken Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaya açıklık getirdi. Bir bakanlık yetkilisi AKŞAM'a yaptığı açıklamada, rotasyonun performansı artırma amaçlı olduğunu belirtti. Bakanlık yetkilisi, Eğitim Sen tarafından iptali için Danıştay'da dava açılan rotasyon uygulamasına ilişkin şu bilgileri verdi:

TSK VE EMNİYET'TE DE VAR: Rotasyona tabi tutulacak müdür sayısı 5 bin 809. Etkin bir kamu yönetimi hedefleniyor. Aynı okulda 20-25 yıl müdürlük yapan öğretmenler var. Bugün, zorunlu yer değiştirme uygulayan kurumlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumlar yer alıyor. Mülkü idare amirlerinin, banka müdürlerinin bile görev süreleri sınırlı.

İŞ DOYUMUNDAN UZAKLAŞIYORLAR:Aynı sosyal çevrede görev yapan yöneticiler iş doyumundan uzaklaştıyor. Etkili bir yönetim için gerekli performansı göstermedikleri yönünde bizzat eğitim yöneticilerinden de geri bildirimler alındı. Bu olumsuzlukları gidermek için idarenin tedbir alma sorumluluğu kapsamında zorunlu yer değiştirme uygulaması yapılmaktadır.

HAKLAR KORUNACAK: Uygulama belli kriterlere göre yapılacak. Puan üstünlüğü ve tercihler dikkate alınarak objektif bir uygulama yapılması esas alınıyor. Kişinin bulunduğu eğitim kurumuna eşdeğer ya da daha üst tipteki bir eğitim kurumuna yer değiştirmek suretiyle ataması yapılmakta ve kazanılmış haklarının korunması sağlanmaktadır.

BAŞARIYI TAŞIYACAKLAR: Düzenleme sürgün olarak görülemez. Başarılı okul müdürlerinin başarılarını başka okullara taşıması da amaçlanmıştır. Başarı düzeyi düşük olan okul müdürlerine ise bir iç kontrol getirmiştir. Süleyman ARIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber