Mersin'de 40 gönüllü kuruluş referandumda evet diyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de 40 gönüllü kuruluş temsilcisi 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nu oluşturan aralarında dernek, vakıf ve sendikaların da 40 kuruluş yapılacak referandumda 'evet' çıkması için çalışmalara başladı.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nu temsilen Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Sezai İncesu, anayasanın toptan değişmesini istediklerini belirterek, "Bizim asıl düşüncemiz budur. Anaya 40 yamalı bohça halindedir. 1982'den sonra 16 defa tadilata uğramış. Bu 16 defa tadilata uğramış bir binaya benziyor. Dolayısıysa artık milleti yönetecek millete uygun gelecek milleti rahat ettirecek bir anaya olmaktan çıkmıştır.

Ancak bizim arzu ettiğimiz şey bu seferde gerçekleşmedi." diye konuştu.

İncesu, "Şimdi yapılan değişikliklere ayrı ayrı bakıyoruz. Milletin menfaatine ve hayrına olduğuna kanaat getiriyoruz. Bu nedenle 12 Eylül'de yapılacak

referandumda Gönüllü Kuruluşlar Birliği olarak 'evet' diyoruz. Evet derken körü körüne herhangi bir siyasi partinin taraftarıymış gibi olaya bakmıyoruz. Maddelere bakarak milletin menfaatine olduğunu milletin rahat edeceğini millete huzur getireceğine inandığımız için "evet" diyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber