Formasyonu 0.9 puanla kaçırınca intihar etti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Ağustos 2010 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yürek burkan ölüm... Yaşar Üniversitesi öğrencisi Pelin, öğretmenlik formasyonu için gerekli olan 2.50 ortalamayı 0.9 puanla kaçırdı. Genç kız, 5. kattan atladı...

İzmir'de üniversite öğrencisi Pelin Özşahin (21), 5. kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Öğretmen olmak isteyen genç kızın, formasyon almak için not ortalamasının yetmediği öğrenildi.

Olay dün Bayraklı'da yaşandı. Yaşar Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Pelin, 08.45 sularında balkona çıktı, kendini boşluğa bıraktı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kız kurtarılamadı.

YÜZDE 50 BURS KAZANMIŞTI

Üniversitede yüzde 50 burslu okuyan Pelin'in öğretmen olmak istediği, formasyon almak için gerekli olan 2.50 not ortalamasını sağlayamadığı, 2.41'de kaldığı belirtildi. Hastanede kızlarının ölüm haberini alan Mustafa-Münire Ö. çifti gözyaşlarına boğuldu.

YAŞAR'DA YAS VAR

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü acı haber üzerine baş sağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, 'Üniversitemize yüzde 50 ÖSYM başarı bursu kazanarak iki yıl önce gelen ve not ortalamasını yüksek tutarak bu başarısını sürdüren, sosyal sorumluluk projelerinde de gönüllü olarak görev üstlenerek, çevresine her zaman örnek olan öğrencimizi yitirmenin acısını yaşıyoruz. Kederli ailesine, yakınlarına ve Yaşar Üniversitesi camiasına başsağlığı, değerli öğrencimize Allah'tan rahmet diliyoruz'' denildi.

Füsun ÇAĞLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber