Aktütün şehitlerinin aileleri: Şehitlerimizin kemiklerini sızlattınız

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Ağustos 2010 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstihbaratın uyarısı ve Heron görüntülerine rağmen gerçekleşen Aktütün baskınındaki ihmali belgeleyen görüntüler şehit ailelerini ayağa kaldırdı.

Sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini vurgulayan aileler, 'Ana kuzuları gidiyor, hakkımız aranmıyor' diyerek yargının harekete geçmesini istedi...

Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşenlerin yakınları istihbaratın uyarısına rağmen teröristlerin rahatlıkla gelip baskın yaptığını belgeleyen görüntülere isyan etti. BUGÜN Gazetesi'nde yayımlanan görüntülerin çok önemli olduğunu vurgulayan aileler, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Aileler, "Şehitlerimizin kemiklerini sızlattınız" diye yakındı. İşte yürek yakan ifadeler:

NEDEN TEDBİR ALINMADI?

Hüsamettİn Karakelle (Şehİt J. Er Oktay Karakelle'nİn babası): İhmaller yüzünden ana kuzuları gidiyor. Hiçbir şey su yüzüne çıkmıyor. Şehitlerin hakları aranmıyor. Genelkurmay şimdiye kadar ne yaptı? O kadar askerimiz var, 3 tane dağdaki teröriste teslim oluyoruz. Oğlum için dünyayı verirdim. Ortaya çıkan görüntüler evladımın kemiklerini sızlatıyor. Bunca istihbarata rağmen neden tedbir almadılar? Eşimin üzüntüden psikolojisi bozuldu. Benim oğlum eline silah almamışken Aktütün'e gönderdiler. İhmallerin arkasında, Ergenekon'un parmağı olacağını düşünüyorum.

YAVRUMU YEDİLER

Sabri Oymak (J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın babası): Davamdan vazgeçmeyeceğim. Adalet yerini bulsun, kanları yerde kalmasın. Çiçek gibi hanımı çocukları ortada kaldı şehidimin. Yavrumu yediler. Acısı bizi yıktı. İhmal yüzünden öldü çocuğum. Ana kuzusu bunlar. Ortaya çıkan görüntüler acımızı artıyor.

Ancak ortaya çıksın ki, bir kez daha yaşanmasın bunlar. Teröristlerin katırlar üzerinde silah getirdiğinden haberdar edilen komutanları neden tedbir almadı. 9 saat çatıştılar bunlar hiç mi yardım gitmez. Fotoğrafları ile teselli buluyorum. Şehit için 200 TL veriyorlar. Canını vatan için vermenin karşılığı bu mudur? Utanıyorum, ciğerim yanıyor.

5 BASKINA RAĞMEN

Orhan Aran (J. Er Hakkı Aran'ın ağabeyİ): İş işten geçtikten sonra ne denir ki? İhmali olan varsa Allah'a havale ediyorum. 5 kez baskın yiyen bir yerde nasıl olur da tedbir alınmaz anlayamıyorum! Sahip çıkacaklarını söylediler. Hani nerede?

SALDIRI YERLERİNDE KEŞİF YAPACAĞIZ

Aktütün'ün yürek burkan görüntüleri Hukukçular Derneği'ni harekete geçirdi. Dernek Başkanı Avukat Cahit Özkan, daha önce Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe saldırıları ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak 4 olayla ilgili keşif yapılmasını istedi. Saldırıların birbiriyle ilgisi olduğunu ve bir kurgu, örgüt şeması içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Özkan, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kilit noktalardaki bazı yetkililerin teröristlerle ortak hareket ettiğini iddia etti. Özkan, şöyle devam etti:

"BUGÜN'ün son haberi yapmış olduğumuz şikayeti doğruladı. Diğer saldırılarla ilgili de yeni deliller ortaya çıkacaktır. O nedenle söz konusu 4 olay, birlikte değerlendirilmeli ve sorumlular cezalandırılmalı. Biz şikayetimizi takip ediyoruz. Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'ne başvurarak söz konusu saldırılarla ilgili olay yerlerinde keşif yapmak istiyoruz. Oradaki delil durumunu görmek ve olayı yerinde incelemek için böyle bir keşif gerektiğini düşünüyoruz."

Gökhan ÖZDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber