Öğrenciler tatili internet kafelerde geçiriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler tatil dönemini internet kafelerdeki bilgisayarda oyun oynayarak geçiriyor. Yozgat'ta il halk kütüphanesine yaz dönemi boyunca günlük 4-5 öğrenci ancak gelebilirken öğrencilerin internet kafelere ilgi göstermesi okuma alışkanlığımızın neden istenilen seviyede olmadığının göstergesini ortaya koyuyor.

Tatil döneminde zamanın çoğunu internet kafelerde oyun oynayarak geçiren öğrenciler, "Yapacak bir işimiz yok. Bu yüzden arkadaşlarımızla internet kafeye gelip birkaç lira para ile akşama kadar bilgisayarda oyun oynuyoruz." dedi.

Yozgat il halk kütüphanesi yetkilileri tatil dönemi boyunca ortalama günlük 4-5 öğrencinin ders araştırması ya da kitap okumak için kütüphaneye geldiklerini belirterek, "Çok az öğrenci kütüphanemize geliyor. Onlarda lise öğrencisi sınavlara hazırlanmak için kütüphanemizdeki kitaplardan faydalanıyor. Kütüphanemizde yaklaşık kitap sayısı 45 bin adettir ve haftanın 6 günü hizmet vermekteyiz. Kütüphanemizde İnternet Erişim Merkezi'nde üye kullanıcılara hafta içi her gün ücretsiz hizmet vermekteyiz. Kütüphanemize üye kaydı 5 dakika içerisinde yapılmakta olup, sadece öğrencilere değil tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı zengin kitap çeşitlerimiz bulunmakta. Bütün vatandaşlarımız çocuklar, gençler ve yetişkinlerin üye olabilirler. Çocukların ve gençlerin, kendilerine psikolojik ve ekonomik açıdan zarar veren, önemli ölçüde zaman israfına sebep olan mekânlar yerine, Yozgat İl Halk Kütüphanesi'ni tercih edebilirler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber