Ordu'da 25 STK yetmez ama 'Evet' dedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2010 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da 25 sivil toplum örgütü, 12 Eylül'de referanduma gidecek anayasa deşikliğini öngeren paket için 'yetmez ama evet' dedi. Sivil Dayanışma Platformu ile birlikte Ordu Sivil Toplum Platformu bir açıklama yaptı. Tarihi Şadırvan önünde yapılan açıklamayı Zekai Gönül duyurdu.

Kendilerinin, Türkiye genelinde 403 sivil toplum kuruluşunu oluşturduğu Sivil Dayanışma Platformu ile Ordu'da faaliyet gösteren Ordu Sivil Toplum Platformu'nun üyeleri olduğunu belirten Gönül, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu dönemde sivil bir anayasanın bir parti meselesi olmadığını, bunun ülkemizin ortak ve acilen halledilmesi gereken bir meselesi olduğuna inanıyoruz. Bu ülkede 30 yıldır kanayan bir yara var. Ve artık bu yaraya bir neşter vurulması gerekiyor. 12 Eylül 2010 tarihinde bu yaraya neşter vurmak için evet hem de güçlü bir evet diyoruz, yetmez ama evet diyoruz." dedi.

"Bizler bu anayasa değişikliğinin Türkiye'nin önünü açacağına, daha demokratik, daha özgür, daha adaletli, daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye idealine zemin oluşturacağına inanıyoruz." diyen Gönül, "Bu anayasa değişikliği ile vesayetçi rejimin son bulacağına, demokrasi ve eşitliğin sözde değil özde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu milletin bir ferdi olarak daha adaletli, daha demokratik ve daha özgür bir ülkede yaşamaya bizim ve çocuklarımızın hakkı var diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu arada, aynı alanda Orduspor-Giresunspor karşılaşması için toplanan bir grup Orduspor taraftarı, açıklama için sessiz kalarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber