Şerafettin Elçi: PKK ve BDP'ye rağmen Evet çıkacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2010 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜRTLER EVET DİYECEK

Kürt siyasetinin önde gelen ismi KADEP lideri Şerafettin Elçi, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda aklı başında olan, herkesin evet cephesinde yer alması gerektiğini söyledi.

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi, değişiklikle birlikte, bir taraftan cunta anayasasında çok önemli bir gedik açılacağını, diğer yandan Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği yepyeni özgürlükçü bir anayasaya giden yolu açacağını kaydetti. BDP'nin, referandumu boykot çağırısını eleştiren Elçi, ?BDP halka güvenemediği için böyle bir yola başvuruyor. Kürtler, PKK ve BDP'nin baskısına rağmen bu pakete 'evet' diyecek? dedi.

Kürt halkının, 12 Eylül darbesinden ve onun ürünü olan Anayasa'dan en çok çeken toplum kesimlerinin başında geldiğine işaret eden Elçi, ?Halk Anayasanın değişmesinden yana. Bu baskıcı, vesayetçi anayasadan en fazla çeken Kürt halkıdır. Onun için halk, bu değişimi olumlu bir adım olarak değerlendiriyor? ifadesini kullandı.

Değişikliği yetersiz bulduklarını fakat 12 Eylül darbecilerinin anayasasında çok önemli bir gedik açtığı için desteklenmesi gerektiğini belirten Elçi, ?Herkesin bu referandumda 'evet' oyu kullanması gerekir. Bu statükocu ve vesayetçi anlayışı temsil edenlere de iyi bir ders olur? diye konuştu.

Ortada seçim yok

Muhalefet partilerinin tutumunu yanlış bulduğunu belirten Elçi, ?Ortada herhangi bir seçim yok. Partilerin birbirleriyle restleşmesini gerektiren bir platform yok. Bu referandumdur ve anayasa ile sınırlı tutulması gerekirdi. Muhalefetin elbette yapılan değişikliğe itirazı olabilir, ama en ufak bir görüş dile getirmediler. Ak Parti yapmıştır, Ak Parti de kötüdür, her şey kötüdür anlayışıyla olaya yaklaştılar. Bu nedenle referandum öncesi yapılan mitinglerde tartışmaların seviyesi çok düştü. Birbirlerine hakaret etmeleri ve suçlamaları çok yanlış. Muhalefet sahip de çıkabilirdi. MHP'den zaten çağdaş, demokrasi ve insan haklarına saygılı bir anlayış beklemek doğru değil. CHP yapılan değişikliği yetersiz görüp de daha iyisiyle ilgili kendi planını ortaya koysaydı daha iyi olurdu? şeklinde konuştu.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber