Gençler rüyasında bile mesajlaşıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2010 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de yapılan araştırmalara göre gençlerin beşte dördü cep telefonları ile uyuyor ve her titrediğinde uyanıp gelen mesaja cevap yazıyor

Gençlerin yüzde 80'i dijital aletler yüzünden yeteri kadar uyuyamıyor. Washington Post gazetesinin haberine göre laptoplar, oyun konsolları, cep telefonları, mp3 çalarlar gençlerin uykusuz kalmasına ve okuldaki başarılarının düşmesine neden oluyor.

Ulusal Uyku Vakfı, gençlerin yüzde 90'ının ailesine uyuyor taklidi yapıp uyumadığını söylüyor. Aileler çocukları uyuyor zannederken onlar yatağa cep telefonları ile girip sabaha kadar arkadaşları, sevgilileri ile mesajlaşıyor ya da mp3 çalarlarından müzik dinliyorlar. Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir araştırmaya göre de gençlerin beşte dördü cep telefonları ile uyuyor ve her titrediğinde uyanıp gelen mesaja cevap yazıyor. Uyku Bozuklukları Merkezi'nde yapılan bir araştırma ise dijital aletler nedeniyle geceleri uyumayan ya da geç uyuyan gençlerde, uykusuzluk, okul performanslarının düşmesi, zihinsel aktivitelerinin zayıflaması ve depresyon gibi yan etkiler görülüyor.

Sabah 07.00'de okula giden bir gencin en geç akşam 23.00'de yatması gerektiğini belirten uzmanlar, ebeveynlere akşam 21.00'den sonra çocuklarına teknolojik aletleri yasaklamalarını öneriyorlar.

Bilgisayarımıza âşık oluyoruz!

ABD'deki Standfrod Üniversitesi'nin yaptığı deneyler insanların bilgisayarları ve diğer dijital cihazlarıyla duygusal bağ kurduğunu gösterdi. Araştırmayı yürüten uzmanlar bilgisayarı ya da teknolojik herhangi bir aleti kendine daha yakın hisseden kişilerin onları daha etkin kullandığı yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber