Devlet 500 bin lirayı müze müdürünün emekli maaşından kesmek istedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç yıl önce sahtesiyle değiştirilen Karun Hazineleri'nin en önemli parçası Kanatlı Denizatı'na karşılık 500 bin lirayı müze müdürünün emekli maaşından 262.5 lira taksitlerle almaya çalışan devletin, mahkemenin ?Emekli maaşına tedbir konulamaz? kararıyla eli boş kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir komisyon oluşturarak, 2006'da çalınıp sahtesiyle değiştirilmesinden bu yana dünyanın dört bir yanında aradığı Karun Hazineleri'nin en önemli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'na 500 bin TL değer biçti. Bakanlık adına harekete geçen Hazine Müsteşarlığı, broşun çalınmasından sorumlu tuttuğu dönemin eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'na tebligat gönderdi ve emekli maaşına tedbir koydu. Parayı ayda 262.5 TL'lik taksitlerle tahsil etmek istedi.

Tedbir konulamaz

Akbıyıkoğlu tebligatı aldıktan sonra, hakkında henüz kesinleşmiş bir karar bulunmadığını belirterek avukatı aracılığı ile Uşak 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de ?emekli maaşına tedbir konulamaz' kararı verdi. Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 4 yıl tutuklu kaldıktan sonra Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın ardından 2 ay önce tahliye edilen Akbıyıkoğlu'nun avukatı Coşkun Mavioğlu, mahkemenin maaştaki tedbir kararını kaldırdığını söyledi. Mavioğlu, ?Müvekkilim hakkında kesinleşmiş bir karar yok. Yargılanmasına da halen devam edilmektedir. Hazine Müsteşarlığı, müvekkilimin tek geliri olan emekli maaşına tedbir koydurarak tahsil edileceği yönünde kararı bize 2 ay önce tebliğ etti.

Maaşı 1050 liraydı

Bunun üzerine Uşak 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne, Akbıyıkoğlu'nun Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen zimmet davasının devam ettiğini, hakkında kesin karar olmadığını belirterek 1050 TL'lik emekli maaşına tedbir konulamayacağı yönünde itirazda bulunduk. Mahkeme heyeti, Akbıyıkoğlu'nun emekli maaşına tedbir konulamayacağı kararı verdi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber