Öğretmen adaylarını bekleyen senaryolar

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS tartışmalarının ortasında yarın 30 bin öğretmen atama heyecanı yaşayacak. Kopya çekenlerin sınavı iptal olursa ne olacak? Sınav tamamen iptal olursa atamalar nasıl etkilenecek? İşte öğretmenleri bekleyenler...

KPSS'de kopya iddialarına her gün yenisi eklenirken atama zamanı da geldi çattı.

30 bin öğretmen heyecanla yarınki atamaları beklerken kafalarda da soru işaretleri sürüyor. Öğretmenler "Sınavın akibeti ne olacak?" diye merakla soruyor.

KPSS ile ilgili son açıklama YÖK'ten geldi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Sınavda eğer bir yolsuzluk yapılmışsa ve savcı da bunun delillerini bulursa, o arkadaşların sınavı iptal edilir" dedi.

Bu tartışmalı ortamda atamalar yarın yine de yapılacak. Ancak atamaların yapılmasıyla soru işaretleri daha da artacak. 30 bin öğretmen için bu kez farklı bir bekleyiş olacak.

İşte öğretmenleri bekleyen senaryolar:

- Kopya olayına 3-5 bin kişinin karıştığı iddia ediliyor. Atamalar bu iddalara rağmen yapılırsa haksız yere yüksek puan alanlar daha iyi yerlere atanacak. Böylece hakkıyla yüksek puan alanlar mağdur olacak.

- Yüksek puan alanların kopya nedeniyle sınavı iptal olursa bu kez atamalar da iptal edilecek. Ancak onların yerine yapılacak atamalar daha düşük puan alanlardan olacak. Bir başka deyişle, hakkıyla yüksek puan alanlar yeniden atanamayacağı için boş yerlere atama daha düşük puan alan adaylardan yapılacak. Böyle olunca da hakkıyla puan alanlar yine mağdur olacak.

- Sınavın iptali için açılan davalar var. Yargıdan sınavın tamamının iptaline ilişkin bir karar çıkarsa bu kez de 30 bin atamanın tamamı iptal edilecek. Bu durumda da 30 bin öğretmen mağdur olacak.

Şimdi gözler yarın yapılacak atamalara çevrildi. Ancak atama sonrasında da KPSS'ye ilişkin gelişmeler öğretmenler tarafından an be an takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber