İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

SSK Yasa tasarısı Komisyon'da kabul edildi

Haber Giriş : 23 Temmuz 2003 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK Yasa tasarısı Komisyon'da kabul edildi

Sosyal Sigortalar Kurumu'nu (SSK) yeniden yapılandıran yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bazı değişikliklerle kabul edildi.

Komisyon'da AK Parti'li milletvekillerinin verdikleri önergelerle yapılan değişikliklerle işverenlerin, 30 Haziran 2003 tarihine kadar olan prim borçları, idari para cezası, sosyal yardım zammı ve bunlara bağlı gecikme zammı ve faiz borcu ile İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamına giren işsizlik sigortası primi ve buna bağlı gecikme zamlarını belli bir takvim içinde ve devlet iç borçlanma senetlerine uygulanan faiz oranı uygulanarak ödemeleri imkanı getirildi.

Ayrıca, bundan sonraki dönemi kapsamak üzere, süresi içinde ödenmeyen prim ve diğer alacakların tahsilinde uygulanacak faiz oranı da devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizine endekslenerek, işverenlere ikinci bir kolaylık sağlandı. Buna göre, SSK'nın prim ve diğer alacakları süresi içinde ödenmezse, ödenmeyen kısım sürenin bittiği tarihte yüzde 10 arttırılacak. Bulunan bu tutaraödeme süresinin bittiği tarihten başlamak üzere borç ödeninceye kadar her ay için ayrı ayrı devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, getirilen bu düzenleme ile sağlanan kolaylığa örnek verirken, mevcut uygulamaya göre 31 Ağustos 2003 tarihi itibarıyla 100 lira borcu bulunan bir işverenin 2 yıl borcunu hiç ödememesi durumunda, borç miktarının 4500 liraya yükseleceğini, yapılan değişiklikle aynı borcun iki yıl sonunda3553 lira olacağını söyledi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber