Muhtaçlara yardım parasına banka kesintisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2010 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birkaç yıldır yaptığı bayram öncesi yardımı bu yıl da devam ettirdi. Referandum ve Ramazan Bayramı öncesi maddi durumu iyi olmayan 48 bin 703 aileye, 150'şer lira verilmeye başlandı. Ekonomik durumu iyi olmayan aileler, hesaplarına yatan parayı çekmek için Vakıfbank şubelerine gittiğinde ise "masraf" adı altında 25 ile 30 lira arasında beklenmedik bir kesintiyle karşılaştı.

Parasını almak için bankanın Karabağlar şubesine giden Şükriye Salğar, kesintiye anlam veremediklerini söyledi. Bankadaki kimsenin de kesintinin sebebini açıklamadığını belirten Sağlar, "Bu paraya muhtaç olduğum için gelip kuyruğa girdim ancak 124 lira verdikleri için almadan ayrıldım. Kesilen paranın miktarı az ama benim için çok," dedi. Kalp hastası olduğunu söyleyen Siyaset Coşkun da yardım parasından alınan banka kesintisine tepki gösterdi. Nesrin Çoban ise kesilen paranın, haftalık pazar paralarına denk geldiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardım hesaplarından yapılan kesintiyi doğruladı. Sıkıntının bankadan kaynaklandığını açıklayan yetkililer, bir yanlışlık olduğunu, kesilen paraların yarından itibaren hesaplara iade edileceğini söyledi. Banka yetkilileri ise yardım hesaplarının özel hesaplar olduğunu, kesinti iddialarının doğru olmadığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber