YURTKUR, burs sayısını 100 bine çıkardı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURTKUR, üniversite ve yurtlara kayıt olmak için farklı illere giden öğrencileri otobüs terminallerinde açtığı 'danışma masaları' ile karşılıyor. Kurum görevlileri, öğrencileri ulaşım, burs, kredi gibi konularda bilgilendiriyor.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, geçen yıl 87 bin öğrenciye verilen burs sayısını bu sene 100 bine çıkaracaklarını açıkladı. Albayrak, 200 bin lira olan burs ve kredi miktarını da artıracaklarını bildirdi.

YURTKUR rehberleri, üniversite ve yurtlara kayıt olmak için farklı illere giden öğrencileri otogarlarda açtığı 'danışma masaları' ile karşılıyor. Ankara'da öğrencileri ilk gün karşılayanlar arasında YURTKUR Genel Müdürü Albayrak da vardı. Sabah saatlerinde otobüslerle AŞTİ'ye inen öğrencilere 'hoşgeldiniz' diyen Albayrak, burada öğrencilere 20 bin ek yurt kontenjanı ve burs müjdesi verdi. Bu yıl yurtlarda kalmak için 250 bin civarında öğrencinin başvurduğunu, bunlardan 125 bine yakınını yurtlara yerleştirdiklerini belirten Albayrak, 235 bin olan yurt kapasitelerinin ocak ayına kadar 20 bin artarak, 255 bine çıkacağını açıkladı. Albayrak, "Şu anda üç vardiya halinde, geceli gündüzlü yurt inşaatlarımız devam ediyor. Ocak ayına kadar 20 bin yeni kapasite faaliyete geçecek. Bu yurtlara da yeni öğrenci alacağız." dedi. Yurda yerleşme konusunda kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptıklarına ve dışarıda bırakmayarak 'misafir' öğrenci olarak kabul ettiklerine dikkat çeken Albayrak, alınan 3 bin personel ile yurtlardaki güvenliği en üst seviyeye çıkardıklarını vurguladı.

Otobüs terminalindeki danışma masasındaki görevliler şehre ilk kez gelen öğrencilere yardımcı olurken ulaşım, yurt, burs, kredi gibi konularda öğrencilerin sorularını cevaplandırırken özellikle öğrencilerin yurtlara nasıl ulaşılabileceği konusunda yönlendirmede bulunuyor. Danışma masalarının ülke genelinde 22 terminalde faaliyet gösterdiğini kaydeden Albayrak, "Memleketlerinden çıkıp ilk kez büyük şehirlere gelen öğrenciler sudan çıkmış balık gibi oluyor. Biz de onlara her türlü desteği sağlıyoruz. Ayrıca yurda yeni giren öğrencilere ilk günlerde 'uyum programı' uygulayacağız." diye konuştu.

Bu arada devlet yurtlarına asil listeden kayıtlar 17 Eylül'e kadar devam edecek. Yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları ise 20 Eylül'den itibaren başlayacak. Yurtlar 13 Eylül'de hizmete açılacak.

İBRAHİM ASALIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber