Yoğun istek üzerine 110 km!

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürü Turhan, bölünmüş yollarda hız limitinin 110 km'ye çıkarılmasının şerit sayısının artması ve vatandaştan gelen istek üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Bölünmüş yollardaki hız limitinin 90 km'den 110 km'ye çıkarılması tartışma yarattı.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan NTV canlı yayınında konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Hızın yolun geometrik şartlarıyla direkt olarak ilgili bir parametre olduğunu belirten Turhan şunları söyledi: "Bölünmüş yolların yaygınlaşmasından sonra şerit sayısının artması, bunun getirdiği kapasite yeterliliği, rahatlama ve vatandaştan gelen istek üzerine böyle bir talep değerlendirildi. Bölünmüş yollarda 110 km/s olarak güvenli bir şekilde seyahat edilebileceği kararı alındı. Bu kanunlaştı ve yönetmelikle dün itibariyle uygulamaya konuldu."

"Bölünmüş yolların fiziki ve geometrik şartları yeterli ve uygun" diyen Turhan sürücüleri de uyardı: "Bu bölünmüş yolun her kesiminde 110 km uygulanacak diye bir şey yok. Keskin virajlı, eğimli yerlerde hız levhalarına sürücüler uymak zorundalar. Bu levhalarla hızlarını azaltmaları gerekecek. Bölünmüş yollarda 110 km diye bir levha yazmamıza gerek yok. Sürücüler tarafından bilinmesi gerekiyor."

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber