Hasta yakınlarını ilaçlı bisküviyle bayıltıp soyan zanlı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de hastane çevrelerinde dolaşarak gözüne kestirdiği hasta yakınlarına yanaşan ve ilaçlı bisküviyle uyutup gasp eden hastane faresi, polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Ayrım yapmadan şehir merkezindeki hemen hemen bütün hastanelerde vatandaşları uyutarak cep telefonu, para ve kıymetli eşyalarını gasp eden zanlı H.R.C.'nin yakalanmasında, sivil Huzur timleri de faal görev aldı.

Tespit edilen ilk gasp olayı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşandı. Hasta yakını M.D.'nin yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, sohbet etmeye başladı. Kendini hasta refakatçisi olarak tanıtarak güven telkin eden zanlı, içinde ilaç olan bisküvi ikram etti. M.D., bisküviyi yedikten kısa bir süre sonra kendinden geçerek bayılınca zanlı, cep telefonu ve 145 lirasını gasp ederek kaçtı.

İkinci olay, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandı. Hastaneye ağabeyini getiren T.M. adlı vatandaşın yanına yaklaşan zanlı H.R.C., kendisini hasta refakatçisi olarak tanıtarak sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra T.M.'ye de ilaçlı bisküvi ikram edip uyutarak, cep telefonu ve 65 lirasını çaldı.

Hastane faresinin bir sonraki durağı ise Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi oldu. Çocuğunu buraya getiren R.O.'ya yaklaşan zanlı, aynı yöntemlerle etkisiz hale getirerek 270 lirasını, cep telefonunu, kimlik ve kredi kartlarını gasp ederek kaçtı.

Mağdur vatandaşların polise başvurarak durumu anlatması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Bütün mağdurların hasta yakını olması ve gasp olaylarının hastane bahçelerinde yaşanmasını dikkate alan polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerden, üç gaspı yapanı da aynı kişi olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İzmir'deki bütün hastanelere sivil Huzur ve Gasp ekipleri yerleştirilerek önlem alındı. 1 Eylül saat 23.30 sıralarında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sivil timler, kamera görüntülerinden eşkali belirlenen H.R.C. adlı zanlıyı yakaladı. Zanlının üzerinde yapılan aramada, ağzı açılmış bir paket kremalı bisküvi ele geçirildi. Zanlı H.R.C., mağdurlardan birinden çaldığı cep telefonunu Basmane semtindeki bir telefon bayisine sattığını söyledi. Bunun üzerine sözkonusu işyerine giden polisler, telefonu geri alarak sahibine teslim etti. H.R.C. yakalandıktan sonra H.İ.Ç. adlı vatandaş da polise başvurarak, aynı kişinin kendisini de ilaçlı bisküviyle bayıltıp 630 lirasını gasp ettiğini bildirdi. Dört mağdur vatandaş tarafından teşhis edilen zanlı H.R.C., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber