Manavgat'ta 64 mali müşavir 'evet' diyeceklerini deklare etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 64 serbest muhasebeci mali müşavir 12 Eylül'de yapılacak referandumda evet diyeceklerini bildirdi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Platformu Sözcüsü Mustafa Özden, 9 gün sonra yapılacak referandumda 64 meslektaşının evet diyeceğini söyledi. Mustafa Özden, önümüzdeki günler bu sayının 100'e ulaşacağını belirtti. Mali Müşavirler olarak 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği paketi referandumunun partileri üstü gördüklerinin altını çizen Özden, 1982 Anayasası'nın 28'nci yılında halkın sandıkta 'evet' diyerek sivilleşme adına tarihi bir imza atacağına yürekten inandığını kaydetti.

Özden, "Bir daha ülkemizde askeri darbelerin olmaması insanların fikir ve düşünlerini özgürce ifade edebilmeleri için 12 Eylül'de mali müşavirler olarak evet diyeceğiz. Darbe sonrası hazırlanan 1982 Anayasası artık bu milletin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Artık ülkemizde son sözü bir avuç mutlu azınlığın değil, milletin vermesi için referandumda evet diyoruz. Paketteki 26 maddenin hepsi ülkemizin demokratikleşmesi adına güzel bir adım. Atanmışların seçilmişleri üzerinde hakimiyetlerin son bulması ve merhum Başvekil Adnan Menderes'in 1950 seçimlerinde söylediği 'Yeter! Söz Milletindir' sözünün gerçek anlamda tecelli etmesi için evet diyoruz. Avrupa Birliği(AB) standartlarında Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) için evet diyoruz." diye konuştu.

Özden, böyle bir fırsatın milletin önüne 50 yılda bir geldiğini, bunu 12 Eylül'de evet diyerek en güzel şekilde kendi kaderini belirleme adına kullanması gerektiğini kaydetti.

Referandumda 'evet' diyecek mali müşavirlerin isimleri ise şöyle: Mustafa Özden, Hasan Ünal, Mustafa Yılmaz, Ekrem Uyanık, Alime Taş, Mehmet Kara, S. Çelebi Okudur, Kerim Kaya, Salih Ünal, Tuba Şahin, Cemalettin Öz, İmdat Yaman, Hüseyin Dönmez, A. İsmail Ünal, Emine Karakaya, Ahmet Şahin, M. Yakup Bal, Ekrem Özdemir, Ali Uyar, Hatice Dinç, Şefik Bulut, Bülent Demir, Songül Şahin, Ahmet Varol, Ayhan Ataş, Mustafa Arslan, Mehmet Şahin, Özcan Kuzulu, Ramazan Kökden, Mustafa Göksoy, Adem Özden, Mustafa Kökçam, Hilmi Acır, Abdullah Yıldız, Döndü Ünal, Ramazan Kuru, Mehmet Gök, Ahmet Kara, Ayşegül İnce, Muhammet Tan, İsmail Ergin, M. Ali Şahin, Ali Çinkaya, İbrahim Kalkan, Şevket Kavut, Ali Öner, Ayşegül Ünal, Yusuf Keçer, Mehmet Özdemir, Güngör Gün, Hasan Arı, Mahmut Bakır, Havana Tüter, Yılmaz Altınpınar, Cennet Güneş, Ercan Arıcı, Gülseren Kulaç, Rahmi Yılmaz, Ayşe Şahin, E. Erdem Sarıkaya, Ahmet Dursunoğlu ve Durmuş Çetin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber