Darbe, yapanın yanına kar kalmamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLYON KERE EVET

BBP'nin Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile Mamak Cezaevi'nde 2 sene yatan, 1980 ihtilalinde gözaltına alınarak askeri mahkemede hakim karşısına çıkarılıp idamla yargılanan Yusuf Ziya Akdoğan, suçsuz olduğunu anlatamadı ve 36 yıl hapis cezasına çarptırılarak Ankara Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Akdoğan, buradaki 6 yılın iki yılını Merhum Yazıcıoğlu ile geçirdi, Nazilli cezaevine nakledildi, 4 yıl sonra tahliye edildi. ?Çok acılar çektim? diyen Akdoğan, o günleri unutamadığını söylüyor. Akdoğan, bunun için 12 Eylül'de her ne pahasına olursa olsun sandığa giderek, imkân olması halinde milyon kere 'evet' demek istediğini kaydetti.

60 gün işkencede kaldım

12 Eylül döneminde solcu polislerin sağcılara, sağcı polislerin de solculara işkence yaptığına işaret eden Akdoğan, ?Ben 82 gün emniyet sorgusunda kaldım. 60 günü işkenceyle geçti. Benim için 3 idam istendi. Yargılanmanın neticesinde suç bulamadılar, meramımızı anlatamadık olağanüstü mahkeme olması sebebiyle aleyhte değerlendirildi, 10 yıl yattık. 1991'de infaz kanunu çıkınca cezaevinden çıktım? diye konuştu.

Taşlar yerine oturmalı

Türk halkının önündeki bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Akdoğan, ?12 Eylül'deki referandumda verilecek her evet oyu Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için fırsattır. Darbe yapanın yanına kâr kaldığı, insanların sorgusuz sualsiz işkenceye tutulduğu zaman dilimlerinin yaşanmaması için, askerin askerliğini, siyasetçilerin de siyaset yapması için Türkiye'de taşların yerine oturması gerekiyor? dedi.

Akdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin referandumda evet diyen ülkücüleri eleştirmesini ise şu sözlerle değerlendirdi: ?Dün gazetede okudum; MHP yönetimi 30 yıldır haberdar olmadığımız şahıslar ?evet bülbülü kesilmişler' diyor. Merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler. Eğer rahmetli başbuğ Alparslan Türkeş'in yerine gelen insan 30 yıldır bizden bihaberse söylenecek fazla bir şey yok. Biz ülkücü çizgimizle artık çok daha şuurlu, dünyayı daha iyi analiz ederek devam ediyoruz.?

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber