12 Eylül mahkumundan referanduma evet çağrısı

Haber Giriş : 04 Eylül 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 yıl önceki darbe yargısının verdiği mahkumiyeti Eskişehir Cezaevi'nde çeken ülkücü Caner Erdinç, halk oylaması için evet oyu isterken MHP yönetimini de gaflet içinde olmakla suçladı

YAKUP BULUT ANKARA

12 Eylül'den sonra açılan Ankara MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Ana Davası'ndan 11 yıl yattıktan sonra 1991'te şartlı afla salıverilen Caner Erdinç, 30 yıl sonra hala cezaevinde olan darbe mağduru... Ana Dava'dan aldığı 36 yıllık hapis cezası 1995'te kesinleşen ve 2006'da bir ödeme anlaşmazlığı nedeniyle infazı yandığı için yine hapse giren Erdinç, tutulduğu Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nden yolladığı mektupla referanduma evet çağrısı yaptı ve ?19 yaşın ithamlarını bugün 50 yaşında bir insan olarak hala mağduriyetini yaşamak bir zulümden başka ne olabilir? diye sordu.

SİVİL MAHKEMEDE YARGILANMAK İSTEDİ

Caner Erdinç star Gazetesi aracılığıyla Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gönderdiği mektupta maruz kaldığı hukuksuzluğu anlattı. Hakkında ?silah çekme, bomba atma, bıçak çekme? gibi iddia bulunmadığını da belirten Erdinç, sivil mahkemede yeniden yargılanmayı da talep etti. Erdinç, mektubunda hakkındaki kararın 1987'de çıktığına vurgu yaparak Askeri Mahkeme'nin başkanlığını da hukukçu olmayan muhabere kıdemli albayın yaptığına dikkati çekti.

MHP yönetimi darbenin sivil temsilcisi

MHP'ye de veryansın eden Caner Erdinç şöyle dedi: ?MHP'nin mevcut genel başkan ve yönetimi darbe mağduru bizleri görmemezlikten geldi. Yaşadığımız işkence, zulüm ve hukuksuzlukları Başbakanımız Erdoğan Meclis'te dile getirinceye kadar yaşadıklarımız yok sayılmaktaydı. Gaflet içinde bulunan MHP merkez yönetiminin 12 Eylül darbe zihniyetinin bugünkü sivil temsilcileri olduğu açığa çıkmıştır.?

30 yıl önceki hükmün cezası!

1980'de içeri giren Caner Erdinç, 11 yıl hakkında hüküm kesinleşmediği halde tutuklu kalarak, 1991'de genel aftan şartlı salıverildi. Mamak cezaevinde 8 yılla en uzun kalan mahkum olan Erdinç, Muhsin Yazıcıoğlu ile koğuş arkadaşı. Hapisten çıktıktan sonra Ülkü Ocakları'nda görev alan Erdinç dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaaddin Aldemir'in yardımcılığını yaptı.Bu arada hapisten çıkar çıkmaz 1993'te İstanbul Hukuk Fakültesi'ne başlayan Erdinç, aynı yıl evlendi. Çıktığında hükümlü olmayan Erdinç'in cezası 1995'te Yargıtay tarafından 36 yıl hapis cezası olarak kesinleştirildi. Erdinç, sicili bozulduğu ve artık avukatlık yapamayacağı için Hukuk Fakültesi'ni üçüncü sınıfa başlamadan bırakmak zorunda kaldı. Ticaretle uğraşırken 2006'da küçük bir ödeme anlaşmazlığı yargıya taşınınca Caner Erdinç'in 12 Eylül cezası yeniden devreye girdi ve hapse atıldı. İki çocuk sahibi Erdinç'in 36 yıllık cezası 2016'da dolacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber