YÖK Dnetleme Kurulu, Komisyon üyelerinin savunmasını alıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, B.S'nin arkadaşı ?Berat K.'yı arıyor

Nurettin KURT

KPSS skandalında ismi gündemden düşmeyen Ispartalı Baki S.'nin ?Soruları mailime gönderdi? dediği Berat isimli arkadaşıyla ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı.

Polis, söz konusu ismin ?Berat K.? olduğunu ve Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nde Bilgi İşlem Sorumlusu olarak çalıştığını ortaya çıkardı. Kopya iddialarıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Baki S., önceki gün savcılıkta verdiği ifadede yeni bir ismi gündeme taşımıştı. Baki S., ?Berat? isimli bir arkadaşının ?Sana bir hediyem var? diyerek soruları mailine gönderdiğini iddia etmişti. Baki S.'nin gündeme getirdiği Berat isimli kişiyle ilgili dün polis harekete geçti. Berat K.' hakkında yeni bilgilere ulaşan polis her yerde şüpheliyi aramaya başladı.


Komisyon üyelerinin savunması alınıyor

Esra KAYA

YÖK Denetleme Kurulu, ÖSYM'de sınav sorularını hazırlayan bütün komisyon üyelerinin savunmasını almaya başladı. Denetleme Kurulu, soruların nasıl sızdırıldığına dair ipuçları bulmaya çalışıyor. YÖK yetkilileri, soruların hazırlandıktan sonra mühürlenerek matbaaya gönderildiğini belirtti. Yetkililer, soruları sadece matbaadaki kişilerin görebildiğini, bu nedenle matbaadakilerin soruları sızdırabileceği ihtimalinin olduğunu bildirdi. Bunun için matbaa çalışanları ve irtibatta oldukları kişiler takibe alındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili sorular üzerine, ?O mesele biliyorsunuz yargıda. Benim şimdi size herhangi bir yorum yapmam, bilgi vermem doğru olmaz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber