MEB'den 600 bin lira istiyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de okul kapısına sıkışarak hayatını kaybeden Anıl Erden'in ailesi, Milli Eğitim Bakanlığından 600 bin lira tazminat talebiyle İzmir İdare Mahkemesine başvurdu.

Avukat Barış Kaşka, Anıl Erden'in babası Doğan, görme engelli annesi Ayşe ve kız kardeşi Zeynep Erden adına, Milli Eğitim Bakanlığına karşı 600 bin lira tazminat istemiyle İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesine başvurduğunu bildirdi.

Dilekçesinde, annesinin yaptığı börekleri satarak aile bütçesine katkıda bulunan 17 yaşındaki Anıl Erden'in mühendis olmayı istediğini bildiren Kaşka, ölümüyle ailenin geleceğe dair umutlarının karardığını kaydetti.

Olayda ?öğrencilerin ders saatlerinde dışarıya çıkmalarına göz yuman, tasarruf gerekçesiyle güvenlik görevlisinin işine son vererek okulun dış kapı güvenliğini öğrencilere emanet eden, kanundaki sorumluluklarını yerine getirmeyen? idarenin açıkça kusurlu olduğunu savunan Kaşka, şöyle dedi:

?Davalı idare, müvekkillerimizi manevi olarak oldukça büyük bir zarara uğratmıştır. Görme engelli nedeniyle çok zor yaşam şartlarına sahip olan anne Ayşe Erden'in yanı sıra, oğlunu yetiştirebilmek için her türlü fedakarlığı yapmış olan baba Doğan Erden'in duydukları acı ve ıstırabın sebebi Seyit Şanlı Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi yönetiminin ağır ihmali ve hizmet kusurudur. Yaşanan olaydan sonra aile psikolojik olarak ağır bir travmaya girmiş, dış dünyayla bağlarını kopartmıştır. Ablası Zeynep Erden söz konusu olay sebebiyle okula dahi gidememektedir.?

TAZMİNAT TALEBİ

Milli Eğitim Bakanlığından tüm aile için 200 bin lira, baba Doğan Erden ve anne Ayşe Erden için 150'şer bin lira, kız kardeş Zeynep Erden için 100 bin lira olmak üzere toplam 600 bin liralık manevi tazminat talep ettiklerini belirten Kaşka, ?Katrilyonlar da verseler Erden ailesinin 17 yaşındaki çocuklarını geri getiremezler. Bu davanın örnek teşkil etmesi gerekir. Bundan böyle okul yöneticilerinin çok daha dikkatli olmalarını sağlayacağına inanıyoruz? diye konuştu.

Doğan Erden ise oğlunun ölümüyle büyük acı yaşadıklarını dile getirerek, ?Biz kendi yağımızla kavrulan insanlarız. Derdimiz para değil. Sorumsuzların cezasını çekmesini istiyoruz. Bu amaçla bu işin üzerine gidiyoruz. Oğlumuzun ruhunu şad etmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız? dedi.

OLAY

Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 11. Sınıf öğrencisi Anıl Erden, 3 Haziranda, okul girişindeki otomatik kapıya sıkışmış, başından yaralanan öğrenci, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda, okul müdürü Hüseyin Toptaş'ın ?asli kusurlu?, küçük kapının kilitlenmesi talimatını veren Niyazi Öztürk, kapının daha önce açılıp kapanması nedeniyle devreye giren zaman rölesini beklemeyip kapıyı sigortadan açmaya çalışan nöbetçi öğrenci E.K. ve nöbetçi öğrencilerin kapıyı açmasını beklemeden araya girip geçmeye çalışan Anıl Erden'in ise ?tali kusurlu? olduklarına yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber