Başbakan'la iftara katılan MHP'li Ongun'dan 'evet' desteği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 01:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkan adaylarından Ramiz Ongun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte iftara katılarak 12 Eylül'de yapılacak referanduma 'evet' desteği verdi.

MHP'li Ramiz Ongun, Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu AK Parti Tarsus İlçe Teşkilatı tarafından Şelale Otel'deki iftar yemeğine katıldı. Başbakan Erdoğan ile aynı masayı paylaşan Ongun, yemek sonrası gazetecilerin sorularına üstü kapalı cevaplar verdi.

Davetli olduğu için iftar yemeğine katıldığını ifade eden Ongun, bir gazetecinin iftara katılmasının 12 Eylül'deki referandumda 'evet' desteği şeklinde yorumlandığını sorması üzerine 'olabilir' şeklinde cevap verdi.

Ülkücülere referandumla ilgili bir mesajının olup olmadığı şeklindeki soruya ise Ongun, "Şu anda değil" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan ise, yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de yapılacak referandumda, ''Ya darbe anayasasına 'ret' diyeceğiz milletin anayasasına 'evet' diyeceğiz veyahut da darbe anayasasına 'evet' demek suretiyle bu ülkede demokrasiyi bir travmayla, ekonomiyi de bir darbe yemeyle karşı karşıya bırakacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin önünde iki seçenek bulunduğunu anlatan Erdoğan, bunların ''darbe anayasası'' ve ''milletin anayasası'' olduğunu kaydetti.

Referandumda sandıklardan 'evet' çıkacağına inandığını ifade eden Erdoğan, "Evet çıkması halinde çok ciddi bir sıçrama dönemi olacak çünkü. Türkiye artık kendini toparlamıştır, iyi bir noktadadır. Dünyada artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Dolayısıyla şu sıçramayla daha geniş tabanlı bir anayasanın inşallah kapısını aralıyoruz ve bununla birlikte onun hazırlıklarını süratle getireceğiz. Parlamento içi, parlamento dışı katılımla bunu başaracağız." ifadesini kullandı.

Artık güçlenen ve ayakları üzerinde duran bir Türkiye'nin bulunduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Fakat tüm bunlar gerçekleşirken şunu da itiraf etmeliyim, ayaklarına adeta pranga vurulmuş bir yürütme var. Yani biz yürütme olarak bir taraftan bu prangaları kırmaya çalışırken, bunları temizlemiş değiliz. Türkiye'de çok ciddi bir bürokratik oligarşi var. Görüyorsunuz anayasa değişikliğiyle ilgili paket çalışmasında birileri hopluyor. Niye, niye rahatsız oluyorlar? Çünkü birilerinin arka bahçesi olarak yargı görülüyor. Çünkü bu arka bahçe milletin ön bahçesi olacak ondan dolayı rahatsız oluyorlar. İşte internet sitelerine düşen görüşmeler var. Aman yarabbi ne biçim iş bu. İmralı ile görüşmeler, işin içine onların sokulması, bu tür şeyler Türkiye'nin alışageldiği şeyler değildir. Ama şimdi oyun bozuluyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber