Elektirik özelleştirme ihalesi 24 Kasım'da

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.deki yüzde 100 oranındaki hisse, blok olarak satış yöntemi ile özelleştirmek için 24 Kasım'da ihaleye çıkıyor.

Görev bölgesi Isparta, Burdur ve Antalya olan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye talip olanlar için 10 milyon dolar teminat yatırmaları istendi. Söz konusu ihalelere ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının en geç 17 Eylül 2010 günü saat 16:00'ya kadar idareye başvurmaları gerekiyor. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Önyeterlilik değerlendirmesi sonucunda önyeterlilik kriterlerini taşıdığına karar verilen katılımcıların tekliflerinin, İhale Şartnamesi'nde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, her bir şirket için en geç 24 Kasım 2010 günü saat 16:00'ya kadar, üzerinde 'gizli' ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde idarenin teslim edilmesi gerekiyor.


Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'deki %100 oranındaki hisselerin özelleştirilmesine ilişkin Hisse Satış Sözleşmesi İmza Töreni, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Uluğ Enerji Dağıtım A.Ş. ve Çamlı Enerji Dağıtım A.Ş. arasında 03.09.2010 günü Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

Tarih: 03 Eylül 2010 Cuma

Saat : 09.30

Adres: Rixos Grand Ankara

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber