Ankara Valiliği, bayram tedbirlerini aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği Başkent'te vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güvenlik içerisinde geçirebilmeleri için genelge yayımladı.

Vali Alâaddin Yüksel imzasıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede, Ankara ili mülki hudutları dâhilinde Ramazan Bayramı'nın huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere tertip ve tedbirlerin ivedilikle alınması istendi.

Genelgeye göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 8 Eylül 2010 Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacak ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 13 Eylül 2010 Pazartesi gününe kadar aksatmadan sürdürecek.

Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecek.

Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, özellikle alışveriş, eğlence yerleri ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyecek.

Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşların müracaatlarına sürekli açık tutacak.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır hale getirilecek. Sosyal hizmet kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce sağlanacak.

Genelgede, ilgili birimlerin belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içinde yerine getirmesi ve birimlerin üst yöneticilerinin bizzat takip etmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber