Bayram'da kalp sağlığına dikkat

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardiyoloji Uzmanı Dr.Sebahattin Elçi, Ramazan Bayramı'nda kalp ve damar hastalıkları açısından beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bayramda yediklerimize dikkat etmeliyiz, yoksa sağlığımızdan olabiliriz." dedi.

Bursa Özel Hayat Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Sebahattin Elçi, bayram sonrası içinde uyarılarda bulundu. Ramazan ayında diyet ve istirahate alışan mide ve kalbin bayramdan sonra tekrar hızlı bir tempoyla çalışmasının vücudun dengesini bozabileceğini söyledi. Elçi, "Oruçlu insanın ulaştığı iç huzur ve diyet o kişinin kolesterol seviyesinin düşmesine sebep olabiliyor. Bayramdan sonra diyet ve sinirlerin bozulmasıyla kolesterol seviyesinin tekrar yükselmeye başladığını unutmamamız lazım. Malum kolesterol kalp ve damar hastalıkları açısından önemli bir risk faktörüdür. Bayramda ve sonrasında da diyetimizi devam ettirmeliyiz." dedi.

Uzm. Dr. Elçi, sık sık yemekten mide ve bağırsak sisteminin olumsuz etkilenebileceğini, çok yemenin şişkinlik, yanma, kusma ve ishal gibi şikâyetlerin baş göstereceğini kaydetti. Elçi şöyle devam etti; "^Özellikle bir çok yerde ikram edilen tatlılara bağlı olarak mide asidimiz yükselir, midede yanma ve reflü oluşmaya başlayabilir. Özellikle tansiyonu yüksek olan hastaların daha dikkatli olmalarını öneriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber