Anayasa değişikliğini ancak Mamak cezaevini yaşayanlar anlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2010 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RÜYASINA BİLE YÜZ BİN KERE EVET

Muhsin Yazıcıoğlu döneminin Ülkü Ocakları Genel Sekreteri ve TÖMFET Genel Başkanı Haşim Akten, anayasa değişikliğini ?Rüyasına bile yüz bin kere evet? şeklinde değerlendirdi.

Şu an dışarıda olduğuna bile inanamadığını belirten Akten, ?Anayasa değişikliği bizim için bir rüyaydı. Bunu ancak Mamak cezaevinde yaşayanlar anlayabilir. Bazen Mamak koğuşunda uyandığımı sanıyorum. Evim, çocuğum var mıydı diyorum, hayal gibi. İşkencelerle bizi yok edeceklerdi. Anlatılamaz. Kim hayır diyorsa bütün mazlumlara ihanet ediyor? dedi.

Referanduma sayılı günler kaldı. Siz evet mi diyeceksiniz hayır mı?

İlk defa anayasaya saygı duyuluyor cezaevinden çıktığımda akrabalarım bile bana terörist muamelesi yaptılar. Mamak'ta çekilen çileleri kimse umursamıyor. Bu ülkede vatanını, devletini seven sadece biz değiliz, yani sadece milliyetçiler, ülkücüler, MHP değil, dün kavga ettiğimiz solcuların da vatanlarını sevdiklerini duyuyoruz, fedakarlıklarını işitiyoruz. Anayasa değişikliği bizim için bir rüyaydı. Bunu ancak Mamak cezaevinde yaşayanlar anlayabilir. Bazen Mamak koğuşunda uyandığımı sanıyorum. Evim, çocuğum var mıydı diyorum, hayal gibi. İşkencelerle bizi yok edeceklerdi. Anlatılamaz. Kim hayır diyorsa bütün mazlumlara ihanet ediyor.

12 Eylül döneminde neler yaşadınız?

4 yıl yattım. Muhsin Yazıcıoğlu Ülkü Ocakları Genel Başkanıydı ben genel sekreter. Bir doğru varsa herkes yanında olmalı. 12 Eylül öncesinde biz doğruyduk kimse yanımızda olmadı. 12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları Genel Merkeziyle rahmetli Türkeş arasında sadece Gençlik Kolları Başkanı Türkmen Onur vardı, arada başka kimse yoktu. Doğrudan doğruya genel başkana bağlı önemli bir birimdi.

Bir şeyler olacağını hissettiniz mi?

Bir gün bütün faaliyetler 1 hafta durduruldu. Bütün görevliler özel seminere alındı.

Nasıl bir seminer bu?

Eğitim verenlerden biri geliyor. Kariyerini anlatıyor biz de ona inanıyoruz. Anlattıklarına güvenerek not ediyoruz. Birisi geldi bir gün Demirtepe'de sokaktan geçiyordum, uğradım dedi. Hareketin eğitimcilerinin bile gelemediği yerdeyiz. O geldi Kıbrıs harbine katıldığı belli, rozeti var Özel Harp Dairesindenmiş. Türkiye'deki bütün komünist örgütleri anlattı bize.

Ne diyordu?

Mesela komünist örgütlerin zayıf noktalarını anlatıyordu. Arkadaşlarımızdan bir tanesi o günlerde bizimle ilgili sürekli yazılar yazan, Aydınlık grubunu sordu. Ben bunu şimdi anlıyorum, o zaman anlamamıştım; boş verin önemli değil deyip konuyu kapattı. Şimdi içeride Doğu Perinçek'le beraberler. Bu kadar önemli tuzakların bize kurulup Anadolu'nun bayrak, ezan deyince yerinde duramayan çocukları istismar edildi. Daha sonra MHP ve yan kuruluşlar davasında da Aydınlık gazetesinin yazıları kanıt olarak gösterilmiştir. Bir gün hiç unutmuyorum Kenan Evren Kara Kuvvetleri Komutanıyken şehit aileleriyle ziyarete gittik. Kahkaha ile gülerek ne yani ihtilal mi yapalım deyip kovdu bizi. Meğer hazırlık yapıyorlarmış. Şimdi anlıyoruz bunları.

İstismar edildiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Anadolu çocukları temizdi, davaları aktı, ama istismar edildi. Size mi düştü vatanı korumak dediler, işkence ettiler.

Anayasa değişikliği ile bizim terörist değil, mazlum olduğumuz anlaşılacak. Kendi keyfince makamlarını korumak isteyenlerin oyunlar çevirdiği anlaşılacak ve herkes mahkemelere müracaat edecek göreceksiniz. Gençliğimi çaldılar. Mamak cehenneminde yattım, öyle bir cehennemdi ki tarif edilemez. Diyarbakır'ı anlatıyorlar şimdi, haklıdırlar. Bunu Yunan, Rus yapmaz diyorduk. İçimizden de zalimler çıkmış demek ki. Düşünün babam öğretmendi. Buna rağmen Mamak'ta en zengin bendim. Hepsi fakir Anadolu çocuklarıydı. Benim ailemden 5 liralık zeytini bekliyorduk dört gözle, ama solculara kasa kasa yiyecek geliyordu. Kenan Evren yaşlı diye herkes acıyor, ama onlar Anadolu'nun kuzularına hiç acımadı?

Kenan Evren ?evet? çıkarsa intihar ederim diyor

Zalimler zaten cehenneme gidecekler. İntihar ederse biraz daha derine gider.

Biz Müslüman'ız Müntakim olan Allah'ımız var. Adalet yerini bulmalı.

BAHÇELİ COPLARI VURANLARLA AYNI SAFA GEÇİYOR

Peki, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ?evet? diyen ülkücüleri eleştirmesini nasıl karşıladınız?

Hakaret ediyorlar. Kendime eski ülkücü demiyorum. Müslüman'ım diyenden daha güzel kim olabilir. Siyasetten de uzaklaştım çok sevdiğim Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisine bile girmedim. Ülkücü arkadaşlarımıza ayıp ediyor, çok acıtıyor. Devlet Bahçeli, o Mamak zindanlarında o copları vuranlarla aynı safa geçiyor. Olmadı Devlet ağabeyimiz tutsun bizi tekrar Mamak zindanına atsın, evet dediğimiz için bir işkence de o yapsın. Bir kere bize yapılan işkencelerde of demedik onurumuz için. Bizim gururumuz var, bizi çok incitiyor. Yazık hiç olmazsa sus. Bunlar faşizmi görmemişler. Mamak zindanını görünce faşizmin ne olduğunu anladım. Komünistlerin kahrolsun faşizm sözüne katılıyorum. Biz faşist olmadık; biz Yunus'tuk, Hacıbayram'dık, Mevlana'ydık Fatih'tik, surların içinden giren herkes inancını yaşasın dedik.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Bülent Arınç'a bizden bir kuruş almadan 12 Eylül döneminde avukatlığımızı yaptığı için teşekkür ediyorum. Referandumu getirip insanlara hürriyet, hak, hukuk getirenlere de teşekkür etmek lazım. Mustafa Pehlivanoğlu arkadaşıma üzülen bir Başbakan çıktı. Biz yıllarca sokak köşelerinde vurulurken ağladık arkadaşlarımıza?

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber