GENAR'ın son anketi: Evet 8 puan önde

Haber Giriş : 08 Eylül 2010 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENAR'ın 30 Ağustos ile 5 Eylül 2010 tarihinde yaptığı ankete göre katılım oranın yüzde 88 olacağı referandumda ?evet' oyları yüzde 53.8, ?hayır' oyları ise yüzde 46.2 oranında seyrediyor.

İSTANBUL - İstanbul, Ankara ve Erzurum'un da aralarında bulunduğu 31 il ve bu illere bağlı 99 ilçede yapılan ankete göre, vatandaşların yüzde 88'i referandumda oy kullanmak için sandık başına gidecek. Ankete göre sandığa giden vatandaşların yüzde 53,8'si Anayasa değişikliği için 'evet' diyecek.Araştırma'da 'hayır' oyları ise yüzde 46.2 olarak belirlendi.

BDP SEÇMENİ'NİN YÜZDE 84'Ü 'EVET' DEDİ

31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında farklı sosyal statü ve yaşlardan seçmenlerle yapılan anketin ilginç sonuçlarından biri ise 'Parti tabanlarına göre referandumda oy durumu' başlığı altında çıktı.

Ak Partili seçmenlerin yüzde 96,6'sı referandumda 'evet' oyu kullanacağını belirtti. Referandumu boykot eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) seçmenlerinin ise 84.6'sı 'evet' oyu kullanacağını belirtti.

Ankette Cumhuriyet Halk Partili (CHP) seçmenlerin yüzde 5.0'ının da referandumdaki rengi 'evet' olarak çıktı.Milliyetçi Hareket Partili(MHP) seçmenlerin ise yüzde 81.0ı "hayır"oyu kullanacak.

BU PAZAR SEÇİM OLSA AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 43.4

Ankete katılan vatandaşlara 'Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu da soruldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 43,4'ü AK Parti'ye oy vereceğini belirtti.

CHP'ye oy vereceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 27.8 olarak belirlendi. MHP'nin oyları yüzde 13,3 olarak ortaya çıkarken 'Barış ve Demokrasi Partisi'ne oy vereceğim diyenlerin oranı yüzde 3.9 oldu. Son dönemde çalkantılar yaşayan Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 3.4 olarak belirlendi.

Bölgelere göre refarandum tercihine bakıldığında ise Ege ve Akdeniz bölgesi haricindeki diger yerlerde 'evet' oylarının hakim oldugu görülmektedir.

KADINLAR 'HAYIRCI' ERKEKLER 'EVETÇİ'

Aynı araştırmaya göre kadınların daha ?hayırcı' erkeklerin ise daha ?evetçi' olduğu ortaya çıktı. Diğer taraftan eğitim ve gelir seviyeleri yükseldikçe ?evet' oylarının düştüğü, ?hayır' oylarının ise yükseldiği belirlendi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber