'Hayır'cılar, darbeci zalimlerle olmanın vebalini taşıyacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2010 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkü Ocakları'nın eski Genel Sekreteri ve 12 Eylül darbesi mağdurlarından Haşim Akten, referandumda kullanacağı oyun rengini en güçlü vurgularla ifade edenlerden biri.

Mamak Cezaevi'nden çıktıktan sonra, hiçbir seçimde oy kullanmamış. Sadece, 2007 yılındaki cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili referandumda sandığa gitmiş.

Akten, "Referanduma ölümüne destek vermek için sandığa gideceğim ve 'evet' diyeceğim." diyor. 12 Eylül'ün izlerini taşıyan her şeyin bu ülkeden silinmesi gerektiğini savunan Akten, darbecilerin yargılanması için zamanaşımı engeli olduğu görüşlerini ise önemsemiyor: "Olsun dava açarım ya, 'adı filan oğlu filandan doğma Kenan Evren' diye sanık olarak yazılır ya. Bu bile yeter. 'Hayır' diyenler, darbeci zalimlerle birlikte olmanın vebalini taşıyacaklardır. Ben hayır diyemem. Dersem, hâlâ her sıcak çay bardağını tutuşunda yediği copların acısını hisseden ellerime ihanet ederim."

Haşim Akten'e göre, Türkiye'deki sorunların bitmesi için, özgürlüklerin alabildiğine genişletilmesi gerekiyor: "Benim başörtümle, sakalımla, Kur'an kursumla uğraşılmasını ben istemem. Hür yaşamayı arzularım. Rum'u da, Ermeni'si de, Kürt'ü de herkes bu vatanda hürce yaşasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber