İzmir-Bandırma hızlı treni ilk seferini yaptı

Haber Giriş : 10 Mart 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül ayında seferlere başlayacağı açıklanan, ancak Sakarya'daki tren faciasından sonra ertelenen Bandırma-İzmir hattındaki hızlandırılmış tren, bugün ilk deneme seferini yaptı.

Çarşamba günü 12.00'de İzmir Basmane'den 5 adet vagonuyla birlikte ilk deneme seferine yolcusuz olarak çıkan Marmara Ekspresi, akşam üstü 17.15'de Bandırma Tren Garı'na ulaştı.

TCDD yetkilileri konuyla ilgili resmi açıklama yapmazken, İzmir-Bandırma arasında 3,5 saat sürmesi düşünülen ilk sefer, trenin yolu tanımak için yavaş gitmesinden dolayı 5.5 saat sürdü.

Bandırma Garı'nda yaklaşık yarım saat kalan Marmara Ekspresi, tekrar İzmir Basmane'ye döndü. Hızlandırılmış trenin bir kaç ay deneme seferlerine devam edeceği bildirilirken, resmi olarak tarifeli seferlere ne zaman başlanacağı konusunda ise kesin bir tarih verilmedi.

Hızlandırılmış trenin daha önce 6 Eylül 2004 tarihinde sefere başlayacağı açıklanmış, ancak Sakarya'da yaşanan hızlandırılmış tren kazasının ardından seferler ilk Kasım, sonra da Mayıs ayına ertelenmişti. Toplam maliyetinin 47 trilyon olduğu belirtilen hızlandırılmış tren için Bandırma-İzmir arasındaki raylar yüksek hıza uygun raylarla değiştirilmiş ve yollarda iyileştirilme yapılmıştı. Hızlandırılmış trenin İDO'nun deniz otobüsleri ve hızlı feribotlarıyla bağlantılı olarak çalışacağı, İstanbul'dan İzmir'e tek bir bilet alan yolcuların deniz yoluyla Bandırma'ya 2 saatte, trenle de İzmir'e 3,5 saatte olmak üzere toplam 5,5 saate ulaşacağı öğrenildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber