İstanbul'da yağışlar etkisini artıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2010 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da bu gün yaşanan sağanak yağışların etkisini, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Şile ile Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerinden itibaren artırmasını beklediklerini bildirdi.

Yıldırırm, yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın bu gün İstanbul genelinde etkisini sürdürdüğünü, hava sıcaklığının 6-8 derece azaldığını söyledi.

Yıldırım, ''Yağışların etkisini, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Şile ile Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerinden itibaren artırmasını bekliyoruz. Vatandaşları, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz'' dedi.

Yağışların pazartesi ve salı günü de aralıklarla devam etmesini beklediklerini dile getiren Yıldırım, hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri altında seyredeceğini, çarşamba gününden itibaren de sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini bildirdi.

Rüzgarın, kuzey-doğu yönlerden orta, zaman zamanda kuvvetli olarak eseceğinin tahmin edildiğini kaydeden Yıldırım, bugün Sarıyer'de 50.2, Eminönü'nde 22.4, Kilyos'ta 20, Bakırköy'de 16, Göztepe ve Samandıra'ya da metrekareye 6.6 kilogram yağış düştüğünü ifade etti.

Bu gece, Kocaeli ve Sakarya'da da yağış beklendiğini aktaran Yıldırım, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde de yağışların kuvvetli olmasının beklendiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber